Съвети за начинаещи готвачи.
torbalan - Дървен философ
днес купих една чига, а в нея се оказа, че има хайвер...

не е много - около 2 супени лъжици...

някой знае ли как се обработва за да се консумира?
escutcheon - специалист
Посоляваш добре, препичаш няколко филийки черен хляб, мажеш ги с краве масло и хайвер - лекичко, не като за свой човек - и консумираш с ледена водка! Да ти е сладко! :cry:
diaflin - специалист
Направо суров хайвер ли ? Няма ли да се подрискаш (с извинение) от това мезе ?
torbalan - Дървен философ
до сега, когато съм ял хайвер, или е бил купен или някой друг го е обработвал преди мен...

суров се яде...
и хич даже не се продрисквам :)
много ми е добре даже :)

просто до сега не ми беше падал така от риба в ръцете :)
та се чудех дали не трябва нещо да се прави...

но явно май само почистване и после - кльопане ;)
ebahti - майстор
нещо ми се върти в главата че съм гледал по TV как хайвера го търкат през някакво сито за да му паднат ципите и стане на зрънца......и лимонче да му турнеш
bycec - специалист
Разбъркваш 1:1 с готварска сол и в хладилника. След 2-3 дни трява да е узрял. Измиваш от солта, в зависимост от престоя може да се наложи изкисване ,после оцеждане и на препечена филия по-тънко , че с тез две лъжици няма да има за всички да опитат.
torbalan - Дървен философ
дам
в момента е със сол в хладилника
чака си да му доде реда :)

Тема "хайвер от чига?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: