Всичко за дърводелството
eraser - специалист
Искам лично да стисна раката на androdd.
Супер тема (поне според мен), доста се е постарал, снимки, описание, ала бала.
Личи си че има огромно желание :-)

само такива теми да има в тоя форум :-) :-D
шоп - майстор
Браво на автора на темата!!!
Въпреки, че не ползвам щперплат и кантове от масив, си извадих някои поуки, научих дребни тънкости и особено се впечатлих от хитринката с обмазване с лепило на недостъпни места с помоща на етикет от безалкохолно. :-D
rum_sz - специалист
androdd написа:
С хартиена лепенка нема как да стане плътно, т.к. не е еластична и достатъчно здрава. Стреч фолиото го приемам с усмивка. А без ренде нямам как да се мине. Все някъде трябва малко да се пипне. С card scraper(незнам на бг как е) става най-чист завършека.
Изображение
Относно лепенето - чакам 15-20 мин с бързо лепило. А т.к. работа има бол не скучая определено през това време.
Казва се цикла.Щом ти доставя удоволствие това което правиш,значи нямаш проблеми.Ти си работиш за кеф и удоволствие.Така че успех.Не се сърди на другите колеги,с това нещо те хранят семейството си ,плащат наеми, данъци, заплати, осигуровки,постояно са под натиск на пожарникари, данъчни,трудова медицина,разглезени клиенти.Те трябва да реагират на всичко ново което излиза на пазара а това всичко иска пари и нова техника ,борба за място под слъцето :)Няма нищо лошо че првиш това.Това като го направиш сядаш пушиш една цигара и се кефиш защото е изработено от ТЕБ.Преди години и аз правих тази гимнастика,но слагах два цвята кантове един от череша и върху него лепих друг от махагон,после с фрезата и накрая с едно рошаво киче на дрелката финно заглаждах,После от ТЕКА пуснаха кантове с два цвята на 2мм и аз приключих.
Последна промяна от rum_sz на пон авг 23, 2010 12:48 pm, променено общо 1 път.
miliad - майстор
Боже, не съм хващал цикла 15 години. Но още помня как се заточва. За финно заглаждане няма грешка като инструмент.
Не знам какво ти е образованието, явно не си дърводелец, но щом ти харесва продължавай смело.Начина по който работиш е за мебели уникати, с които в Бг трудно ще се храниш. Спора за модерна или стара техника е излишен.Едното е за задоволяване на голямото потребление, другото е за душата.
bulhomes2 - майстор
Ще събудя малко темата. В крайна сметка освен швартването с кант от масив, специално ШПЕРПЛАТ може ли да се кантира с някакъв кант. Един съсед дърводелец каза, че се опитвал всякак да го лепи, но след месец канта падал.

Тема "Кантиране на шперплат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: