• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
zaksofon - специалист
Здравейте майстори. Тъкмо си направих антре и ми се получи една много хубава ниша, която искам да използвам като килерче.Светлия отвор е 160 височина на 170 ширина, вижда се на снимките. Искам да си направя две вратички от ПДЧ, като за гардероб и да влизам целия вътре. Лошото е, че за тази работа майстор дърводелец ми поиска 230 лв. Това са само две вратички за Бога, дори не говорим за рафтове, гръб, страници и т.н. Това ме мотивира да го направя сам, дайте сега съветите. Ето и снимковия материал....Кажете ми за рамката какъв материал да ползвам, как да я захвана в бетон и какви външни панти предлагате да използвам.....Както се вижда, горната част е доста крива, разбира се ще я изправя след като монтирам рамката, в страни стените са под нивел-прави.

Прикачен файл

DSCN0686.JPG
4
DSCN0686.JPG (160.43 KиБ) Видяна 3997 пъти

Прикачен файл

DSCN0687.JPG
3
DSCN0687.JPG (174.41 KиБ) Видяна 3997 пъти

Прикачен файл

DSCN0688.JPG
2
DSCN0688.JPG (139.43 KиБ) Видяна 3997 пъти

Прикачен файл

DSCN0690.JPG
1
DSCN0690.JPG (155.28 KиБ) Видяна 3997 пъти
Последна промяна от zaksofon на съб авг 21, 2010 12:27 am, променено общо 2 пъти.
ArturDent - Почти Безобиден
zaksofon написа:
... като за гардероб и да влизам целия вътре...
Това звучи, все едно ще правиш гардероб за къщата на омъжената ти любовница (за да се криеш вътре)
:-D :) :-D
solo5 - майстор
Мериш колко е отвора
правиш си рамка като намаляш с по 1см от двете страни (ако са ти много криви стените може и 1,5-2см)
Рамката да е от 6см ПДЧ или дървени летви
Тях ги захващаш с фишери и види към стената (може и с дюбел пирони и т.н.
Ако има по-голяма фуга можеш да я напълниш с монтажна пяна, като внимаваш да не се деформира рамката
(най-добре слагаш една летва по-средата докато стегне)
От височината намаляш по 3см отгоре и отдолу и получаваш височината на вратите ти (тъй като рамката ти е с широчина 6см)
От широчината на рамката намаляш 2мм за фуга м/у вратите и полученото разделяш на 2
ако ще имаш кант 2мм намаляш 2мм отляво и 2мм отдясно и получаваш широчината на едната врата
другата е същата :-D

P.S. ако се затрудняваш дай си размерите да ти ги сметна
shadowman - майстор
Това изпълнение с две врати може да се изпълни с плъзгащи врати. Според мен цената не е завишена. Един лист ПДЧ (2800/2070) е около 70-80 пари + кантове + механизми (дори и турски евтини с кант дръжките) около 60-70 пари + някакъв обков...
zaksofon - специалист
[quote="solo5"]
Рамката да е от 6см ПДЧ или дървени летви

Имаш предвид 6 см ще е дебелината на касата ли? Обърква ме думата "летви", шото 6 см дебелина са си по-скоро греди. Предполагам, че ако взема гредички 6/6 ще свършат работа, поне няма да се деформират от пяната. А относно 6 см ПДЧ, то предполагам е на листове и ще падне едно рязане и едно обкантване, с което ще ми е трудно да се справя, така че избирам гредичките. А какво ще ми препоръчаш за панти, нали все пак става въпрос за външни такива, така че самата рамка да е стопер за вратата, без да има греда в средата м/у двете врати. И аз исках да е плъзгане, но се оказа доста по скъп вариянт. Благодаря предварителската на всички, ще поствам снимки на всеки етап, за да не объркам нещо.
shadowman - майстор
2 врати по 850 мм :? , нали е го мислиш сериозно?
sasooooooooo - "специалист"
Защо се чудиш :? и на моя гардероб са 2 х 820мм.
wizli - специалист
2 врати по 85 см е адски неудобно, не можеш да ползваш пространството пред шкафа и напрежение върху пантите е голямо. Направи поне 3 врати/изисква една преграда вътре, нарисувай си първо рафтове, закачалки, ще ти помогне да решиш конструктивни проблеми/
Аз съм за плъзгащи врати, нямаш нужда от рамка,
пдч-то в практикер и баумакс е най на сметка 16 лв/м2
механизми,кант дръжки и др. от магазини за обков според инструментите с които разполагаш.
Половин ден пазаруване, един ден правене и си готов.
wizli - специалист
Между другото, това мазе ли е?
Ако има влага ПДЧто ще се надуе за 0 време!
Трябва да минеш на поликарбонат или ПВЦ.
shadowman - майстор
sasooooooooo написа:
Защо се чудиш :? и на моя гардероб са 2 х 820мм.
wizli е отговорил на въпроса ти, никога не бих си позволил да направя врата повече от 600мм и то в много редки случаи.
  • 1
  • 2

Тема "Помагайте за врата на гардероб" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: