• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
Всички въпроси за вилата.
ArturDent - Почти Безобиден
hristomirov написа:
По цял ден това гледам и вече изобщо не мога да преценя добре ли изглежда че това синъото май ми се струва че нещо не си отива...
Ами като не ме послуша за ония зелено-кафявите плочки. Май изглеждаха по-добре за езеро-басейн.
Но иначе добре се е получило.
hristomirov - специалист
Да си кажа честно нямаха други плочки...!За мен най-доброто решение си бяха жълти плочки микс с червено,синъо или нещо подобно.Но....както и да е -сега чакам да минат 2-3 дена за да го напълня.В събота очаквам гости и всичко трябва да е О.К.Нека да го напълня и ще видим крайния резултат.Утре ще направя и декоративна оградка около мястото.Едва ли ще ми остане време ,но мисля и за някакво осветление.А за острия ръб...-той е 40 см.под водата и се надявам да не е толкова страшен :wink:
vlad0 - специалист
Станало е чук! По добре синьо - някак си по-голямо и по-чисто изглежда. С кафявото щеше да е като наср... Би ли споделил колко струват плочките и от каде ги купи, щото гледах в един сайт подобни за 10 тина лв. ако са като тези - супер.
masteradmin - майстор
Браво много ми хареса, купих си вила преди една седмица, като в края на парцела минава река. Смятам да изплагиатствам от тебе няколко неща. :)
hristomirov - специалист
Плочките ги купих от NOLA7-струваха около 12 лв,но май са ги вдигнали и в момента са към 15 лв.
Относно плагиадстването....ще се радвам на това,а ако съм на теб ще прекарам част от реката през мястото,ако е възможно естествено,а стане ли това ...-просто можеш да направиш чудеса...
Днес правих оградка и посипах с едър пясък дренажите около басейна.Отремонтирах си помпата за водопада,монтирах филтър и сега само чакам да го напълня.Ето на какво заприлича,но все още е празен.

Прикачен файл

DSC00309.jpg
DSC00309.jpg (120.01 KиБ) Видяна 6230 пъти

Прикачен файл

DSC00310.jpg
DSC00310.jpg (149.23 KиБ) Видяна 6230 пъти

Прикачен файл

DSC00311.jpg
DSC00311.jpg (156.84 KиБ) Видяна 6230 пъти

Прикачен файл

DSC00314.jpg
DSC00314.jpg (149.2 KиБ) Видяна 6230 пъти

Прикачен файл

DSC00315.jpg
DSC00315.jpg (155.95 KиБ) Видяна 6230 пъти
_Любител - специалист
Станало е страхотно. Аз съм го планирал със същите камъни по края и сега виждам предварително как ще изглежда :-D
Е мойто е горе долу правилна геометрична форма :? , но почвам да си мисля, че трябваше да го поразчупя малко
Аз реших да почивам няколко дни, но ще трябва да я слагам тая смола :cool:
За пореден път съжалявам, че отидох на почивка в България- все по-селски ни ставам курортите (в най-лошия смисъл на думата), но това е друга тема :arrow:
Тоя път ще гледам да си взема фотоапарата :?:
hristomirov - специалист
Ето го вече и напълнен с вода!Мисля вече че с това приключвам ,като на дневен ред за т.г. ми остана само лакиране и няколко лампи за градинско осветление.Кажете ми докъде според вас да го оставя пълен с вода зимата?

Прикачен файл

IMGP0003.jpg
IMGP0003.jpg (259.06 KиБ) Видяна 6036 пъти

Прикачен файл

IMGP0006.jpg
IMGP0006.jpg (237.75 KиБ) Видяна 6036 пъти

Прикачен файл

IMGP0007.jpg
IMGP0007.jpg (204.67 KиБ) Видяна 6036 пъти

Прикачен файл

IMGP0008.jpg
IMGP0008.jpg (239 KиБ) Видяна 6036 пъти

Прикачен файл

IMGP0009.jpg
IMGP0009.jpg (224.77 KиБ) Видяна 6036 пъти
NeoBoss - специалист
http://www.napravisam.bg/forum/files/imgp0007_208.jpg
добре посрещаш гостите ти ;) :lol:

зимата невиждам смисъл да го държиш пълен , тъй ли иначе на пролет ще му сменяш водата. такаче по добре празен зада не го мислиш.
Pecatacool - специалист
Браво :prayer:
Чудесен кът. Авторът е мераклия човек. Освен пушката виждам и сериозни колони за сериозни купони :-D Пред къщата няма нищо, музиката може да дЪни сред пустоща :lol:
Статията има достатъчно снимков материал, според мен е възможно да се оформи като важна тема. Малко по-малко да се отсяват важните неща от форума, за да се избегнат повтаряеми бъдещи въпроси.
Пак браво!
_Любител - специалист
Имам един въпрос относно помпата. Мойта е центробежна, непотопяема, но се оказва, че не е самозасмукваща. Басейна има сифон и приливник, от където излизат полипропиленови тръби и идеята е да отиват до водопадче. В системата трябва да има вода, за да тръгне сама при включване. Ако направя по-голямата част от тръбата на ниско и помпата в малка шахтичка, когато спре работа ще се получава въздушна възглавница може би в най-високата част, заградена с червено? Дали това ще пречи да стартира сама и дали да сложа някъкъв възвратен клапан. Филтърът е след помпата. Съществува ли някакъв възвратен клапан, който да отваря при по-ниско налягане от водопроводните. Работното налягане на помпата е около 2-3бара, 2500л/час, малка е от тези за сгобяеми басейни до 15куб.м. 220V; 100W.

Прикачен файл

Pump.JPG
Pump.JPG (16.02 KиБ) Видяна 5802 пъти
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13

Тема "Кофраж и отливане на езеро-басейн" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: