• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Gek - специалист
илко илиев написа:
за мен ще работи но ако спре тока ще избие някоя връзка! Итака ще работи ако си купи и сложи УПИЕС.
ЮПС ще има, просто не съм го нарисувал. Въпросите ми са за разводката и арматурата, в смисъл дали са поставени на правилните места....
naskov - майстор
Gek написа:
naskov написа:
Разширителния съд го премести от другата страна на помпата.
Нали уж има изискване да няма нищо м/у разширителния съд и водната риза?!
Има изискване да няма спирателна арматура. Иначе и така не е грешно.
Gek - специалист
idakieff написа:
с каква тръбъ ф
Стоманени 1/2, тук таме полипропилен и пвц с алумин... :) Мешана скара...

Системата е за една зима за това е малко несериозна, до година живот и здраве ще имам проф. система с котел...
mita6kiii - специалист
Gek написа:
mita6kiii написа:
На изхода на радиаторите също трябва да има кран.
Мисля трябва да кажеш дали системата е отворена или затворена.
Помисли за пълненето и празненето на системата.
Успех!
Системата е отворена (мислех, че си личи). Крановете на входа ги слагам единствено с цел регулиране на дебита и системата като цяло. На изхода защо трябват?
Помисли къде ще отива водата от разширителния съд при евентуална аварийна ситуациа!
С помоща на изходящите кранове също може да се регулират радиаторите, а при нужда от спиране на същия, може да го направиш със входящия без да си разваляш реголировката на радиатора.Двата крана са предимство при евентоално сваляне на радиат.
Вникакъв случай не твърдя, че само с един кран радиатора няма да работи.
колко киловата е камината и само тези 2 радиатора ли ще топлиш.Защото трябва май малко повече да я натовариш че ще слагаш автоматична пълначка
bgtok - специалист
Аз бих сложил разширителния съд на изходящата.
Така ще има най малко ядове ако заври камината.
Gek - специалист
bgtok написа:
Аз бих сложил разширителния съд на изходящата.
Така ще има най малко ядове ако заври камината.
и аз реших вече да е на изходящата, хем по тоя начин ще спестя и обезвъздушител за ВР. Обаче се чудя на какво разстояние е редно да е от изхода на ВР? Веднага с тетка, на 10, 20, 30 см????
kretio74 - специалист
naskov написа:
На камината задължително автоматичен обезвъздушител, термометър и ЮПС. Разширителния съд го премести от другата страна на помпата. Мога да ти предложа термореле с дисплей, който показва температурата на водата.
Дай цена и снимки ако може
PCL82 - майстор
Тръбите до РС трябва да са максимално къси,самообезвъздушаващи се (с наклон) с минимален брой чупки с радиус не по малък от 3д. Колена не се допускат, а само дъги. Вътрешният диаметър на тъбите е минимално 25мм. Тръбите да са метални.

Това са изискванията по наредба 15 и друга специализирана литература.
Всякакви изпълнения със 16мм PEX тръби или закачания към радиатори са си предпоставка за запушване, стапяне и взирв.
  • 1
  • 2

Тема "Ще работи ли това локално парно?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: