Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
rosso666 - специалист
Колеги може ли да ми помогнете,от известно време имам чувството че се връзват към моя електромер.Въпросат ми е как (дали)може да се разбере дали някойе бърникал по електромера.Уж всички уреди ги взимах а клас а плащам не по малко от 50 кинта на месец за ток (а сме двама човека) или някой креаде ток или???? какво може да е ?
помагайте
vekarata - специалист
Развий главният бушон на твоето табло в жилището и погледни електромера дали продължава да отчита консумация на електроенергия.
DMN - майстор
Колко ти беше сметката за ток, преди да почнеш да се съмняваш. Уредите може да са клас "А", но зависи какви са и колко често ги ползваш, като например:хладилник, фризер, климатик. Тези например, които изброих, през горещото време е естествено да си повишат консумацията.
Аз от няколко дни съм си взел едно такова устройство и меря всичко що има у нас :lol:

http://www.conrad.de/ce/de/product/1253 ... NITOR-3000
rosso666 - специалист
DMN написа:
Колко ти беше сметката за ток, преди да почнеш да се съмняваш. Уредите може да са клас "А", но зависи какви са и колко често ги ползваш, като например:хладилник, фризер, климатик. Тези например, които изброих, през горещото време е естествено да си повишат консумацията.
Аз от няколко дни съм си взел едно такова устройство и меря всичко що има у нас :lol:

http://www.conrad.de/ce/de/product/1253 ... NITOR-3000
Ами аз от миналата година съм се нанесъл и иот отгава,мисълта ми е (преди в него имаше наематели)дали не си ги пишат сметките наизуст от наемателие???? :?
piron45 - майстор
Не получаваш ли сметки ? Там са написани показанията на електромера. Сравни ги с цифрите на твоя и ще видиш дали са верни. Иначе колегата ти е казал номера с бушона. Направи го няколко пъти по различно време на денонощието и ако електромера не показва консумация при изключен бушон на апартамента ти, значи всичко е наред. В противен случай веднага звъни в енергото.
rosso666 - специалист
Благодаря много.А при изключен бушон и електромера продължава да "цъка" може ли да е от развален електромер.
petromaniq - специалист
Писаха ти вече... върти ли се, цъка или хоро играе при изключен главен предпазител -->търси енергото - те си знаят работата.
rosso666 - специалист
Добре де.... :roll: Човек да не попита

Тема "Ка да разбера..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: