Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Аз намерих нещо в нета. Български производител произвежда комбинирана лепачка и зачиствачка.Ама не знам колко са качествении дали ще вършат работа.И въобще някой може ли да ми обясне как работи тази лепачка, т. е. технологията на лепене? Знам, че нагрява, но температура, прилепване и така нататък хич не са ми ясни.Ще бъда много благодарен ако някой ми обясни.
velsi - Почетен майстор
Температурата е накъде около 260 - 280 градуса като естествено може да се регулира. Двата профила се притискат към една нагрята до тази температура плоча с тефлоново покритие за известно време (то също се регулира). После плочата се прибира, а профилите с вече нагряти краища се притискат един в друг за няколко секунди. Общо взето елементарна машина, за да струва толкова много пари.

Дай линк да видя това, което си намерил.
http://www.dalavera.net/read.php?23,480473 Ама, има и недоволни от тези машини, та незнам.
famateur написа:
На фона, на тези 5400 за лепачка, 1200 за циркуляр и други машини от сорта си е нищо, все пак не може да се работи без машини, но няма ли по ефтини лепачки?
не знам за тебе какво зна4ат тези цифри но не си мисли 4е са нишо да не ти спомена какво сам дал до сега за 6 месеза 4е ще ходиш пиян цяла седмица.само не си мисли 4е слагаш20 000 бона и по4ваш да капиш наред.дано все пак успееш, успех от мене. :o
Колега ivo_barns, незнам, защо си мислиш, че за мен тези цифри не значат нищо. Напротив, много значат.Просто сравних 5400 и 1200 и от сорта. Та не мисли, че съм ги накопал 20-те бона и почвам да бачкам.Колкото до твоята инвестиция, евала, явно успяваш и затова финансираш.То какъв бизнес ще правиш, като не финансираш и не се развиваш.Но само не мога да разбера, защо е нотката на заядливост? Все пак, тук е форум "Направи си сам" и аз питам за тези машини, за принципа на действие, за което сърдечна благодаря на velsi, та евентуално не мога ли да си я направя сам.Та от единия интерес, взе да се притесняваш, че конкуренция ти ставам сигурно.Спокойно, май вече се разубедих.Успех Ти желая и не се тормози.
velsi - Почетен майстор
Машината за лепене е супер проста като конструкция и принцип на действие. Достатъчно е само да постоиш малко край нея и да я видиш как работи и всичко ще ти стане ясно. Убеден съм, че можеш да си я направиш сам. Просто ти трябва достъп до металорежещи машини. Хората правят къде по-сложни неща.
velsi - Почетен майстор
Нещо такова:

Прикачен файл

lepa4ka.jpg
lepa4ka.jpg (104.49 KиБ) Видяна 8766 пъти
MASTER - специалист
Да, хората правят и самолети, и космически совалки.
Идеята, когато си купуваш машина е да е сигурна и производителна, а не евтина.
Да ти върши работа , а не да ти побелява косата.

Аз лично разполагам с малко по стария модел, от този посочен на снимката.

Ползвам го 8 години, без никакъв проблем за нищо, не е спирал да работи интензивно, може би ежедневно прави около 100 цикъла.

Ако някой наистина проявява интерес към модела, който е на снимката, мога да му съдействам да го купи, без да се набута много. :-D
Някой знае ли, добра ли е машината за лепене на пвц Promak. Откъм цена е 5640 , гледам в Металика ММ- Велико Търново дори я предлагат на промация 4700 лв. Та затова нещо ме съмнява.Моля Ви, ако някой работи или е работил с такава машина, да пише отзиви.
iff
здравейте , искам да попитам как да си регулирам дограмата ... сложиха ми я лятото и така от извесно време като отворя прозореца ми увисва отгореи трябва много внимателно да я отворя , да захапе ли правилно , за да може да се отвори клилото , няма как да открия хората които ми я сложиха . защото най - вероятно няма да дойда да се занимават с това . И затова държа прозореца полегнал ... ако може да ми кажете как да си регулирам вратичката , така че да може да си отворя прозореца без да увисва отгоре . Благодаря.

Тема "PVC i al dograma" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: