Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lubomirlz - специалист
Ами купи още един дросел 18 вата и го вържи последователно на съществуващия.
NeoBoss - специалист
защо да куповам нов дросел ??????????????

аз искам да вържа една лапа от 9w без да я натоварвам на дросел 18w

за кво ще ми е още един дросел. Интересуваме какъв косуматор мога да вържа освен друга енергоспестяваща лампа. Ако е някакъв резистор какъв?
moimoimoi - майстор
не си търсил където трябва
щом има 9 вата крушка значи има и дросел
търси дросел за PL крушка
от дека си е колега, отиваш в мс-бриколаж, или друга голяма верига или с някой магазин на фирма производителка на осветителни тела
аз сум от сливен и има един нашенски магазин viva произвеждат и продават, та там има сигурно повече от 50 модела дросели :-D

http://www.elgrup.net/%D0%9F%D1%80%D0%B ... fault.aspx
NeoBoss - специалист
от софия съм именно в бриколаж намерих най малкия 18w

:?
lubomirlz - специалист
Ами след като не можеш да намериш дросел за 9 вата ще вържеш още един 18 вата за да ограничиш тока, ако не връзваш си още една крушка.
8180 - майстор
Boss,
Я, като си от София, да взема да ти подаря един дросел.
Не знам дали ще открия точно 9W, но имам 5-7-9-11W "универсален". Ще погледна за друг. Втора употреба са.
По данните от дросела излиза, че токът през 9W лампа е 0,17А.
Ако ще експериментираш с твоя дросел (и не греша в сметките), ти трябва последователно съпротивление 300 Ом, с мощност 10W и нагоре (малък поялник).
Вероятно ще е някаква крушка (40W, 220V) - гониш тока и внимаваш, че всичко е на 220V (да спомена за всеки случай).

П.П. Да помоля някой да ми провери сметките, че не съм във форма в момента - да не стане гаф.
NeoBoss - специалист
ми не бих отказал поадрък обиколих всички магазини за електро материали ама все няма 9 ватов ... обещаха ми че за понеделник биха могли да ми поръчат , но ми трябва за неделя ... щот уреда не е в софия а неделя ще патувам за там.

иначе ако не , купих още една лапа 9w която ще я включа към дрозела който имам и ще я оставя да свети , ще се мъча да я влаго изолирам и така.... иначе 8180 само ти ми остана надеждата
8180 - майстор
NeoBoss написа:
иначе 8180 само ти ми остана надеждата
Виж ЛС.

Да не чета нагоре, дали се каза - двете лампи ПОСЛЕДОВАТЕЛНО.
Фаза>Дросел>Лампа1 със стартер>Лампа2 със стартер>Нула.
Схемата е капризна откъм стартери. Вземи за всеки случай т.н. "серийни", или такива за ниски мощности 4..22W, или ако ти се намират от старите полски със сива алуминиева капачка.
lenko71 - специалист
Тези лампи са с вградени стартери.

Тема "често ми гори енергоспестяваща луминисцентна лампа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: