• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
batence81 - специалист
какво съотношение, цимент, вода, пясък и вар?
kiroetuk - специалист
ами аз си правя малки баркала тоест за мярна единица използвам тези поцинкованите кофи ( мисля че са 12 литра ) и забърквам една кофа цимент, три кофи пясък и 2,5 кг вар като варта предварително съм я разтворил във водата с която ще бъркам сместа
boltik - специалист
Здравей бате.Аз се пошегува по нагоре с торбаланчо че той ще изле детето чудо.Вар бърка компютри ремонтира и какви ли не още неща.А ти ако имаш възможност качи една снимчица че да се разбере от какво се нуждаеш.И сега аз как бъркам тази вар.Използвам бъркачка от тези жълтите.Мятам 2-3 лопати пясък и наливам половин кофа вода.След това добавям 3 лопати вар и 2 цимент.Като се разбие добавям още пяък общо 10-11 лопати.Същевременно и наливам по малко вода.И накрая според водата правя сместа за мазане или за зидане.Това са 2 колички вар.
batence81 - специалист
нямам снимка, това са 2-3 неголеми тухлени стени, тухлите са неравни, няякои изпочупени с времето, даже не целя да е красота все пак е мазе, искам само да е равно, измазано и да укрепи тухлите.
boltik - специалист
Ами щом е така положението ще има ли майстор или сам ще се мъчиш?То щом е мазе работата не е толкова много колкото мъкненето на варта.Поне двама сам ще се убиеш от работа и като се обърнеш нищо не си свършил.Много ли са изгнили тези тухли?Ако са мнго няма да се задържа варта и ще ти отвори допълнително работа.Влажна ли е мазичката че влагата е голям проблем?Много-бавно съхне.
batence81 - специалист
не е много към 10 квадрата и не е баш у мазето, а предверието, т.е няма влага, тухлите са прилични просто има поначупени, затова е трудно мазането. Няма ли някакво проспособение, с което е по-лесно нанасянето на мазилката?
Делян - специалист
Повярвай ми, няма нищо толкова сложно в мазането. Щом един мангал, пардон, етнически българин, може да стане майстор-мазач, що да не можеш и ти?! Техниката на мятане се научава много бързо, тънката работа е пердашенето, а хамалогията е бъркането. Но тук, в наше село, продават готов варов р-р в чувалчета от по 20кг за 2.50лв, покрива около 1-1.5 квадрата според дебелината, добавяш само цимент.
Аз мазачеството съм го учил само с гледане :-D , но това не ми попречи да си измажа сам една стена в апартамента 10 квадрата и да си изправя стените в банята - още 20 квадрата.
mumar - специалист
Ако стената е външна от тухли и те се ронят- почти до дупка- аз ще съм майстора, може и мрежа да се сложи за да се закрепи нещо от мазилката,
пак ли се използва Рйофикс или системата с кофите 1:3 цимент пясък?
В случая няма никакво значение как ще изглежда, а да се хване здраво, да спре да се рони и по възможност да не прониква вода.
Става въпрос за къща, външна стена, в едната част през зимата има навявания по нея.
batence81 - специалист
Деляне, а с какво нанасяш мазилката?
  • 1
  • 2

Тема "Съвет измазване на тухлена стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: