Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
ozimen - специалист
Ситуацията е ,че искам да преместя вътрешното тяло около 30см. напред и да го монтирам върху неизграден още куфар от гипсокартон.По външния тръбен път има две чупки по около 30см.,които ако мога да изправя,ще имам аванс,който позволява да преместя вътр.тяло.Въпроса е може ли да се изкривят тръбите така ,че да си го направя сам и да не спукам нещо.Климатика е монтиран преди година и е гаранционен. ФУДЖИ 12 ЛД е модела.

Прикачен файл

P270810_14.05.JPG
P270810_14.05.JPG (73.7 KиБ) Видяна 4888 пъти

Прикачен файл

P270810_14.05[01].JPG
P270810_14.05[01].JPG (59.31 KиБ) Видяна 4888 пъти

Прикачен файл

P270810_14.08.JPG
P270810_14.08.JPG (39.35 KиБ) Видяна 4888 пъти
velev-klima - специалист
Трудна работа след толкова време тръбите стават по твърди. Когато отворим пакет кангал са доста пластични и след време стават по твърди.
vanko68 - специалист
Няма да стане,както мислиш.Аванса отвън на първия завой зад вътрешното е не повече от 10-15 см.Ако вземеш още толкова и от завоя до външното,щв стане с уговорката,че тръбния пакет ще се смъкне от ъгъла на тавана поне с 15 см надолу. Огъването не е проблем,ако внимаваш и си разопаковал снопа така,че тръбите да се виждат.Проблема е друг - самия монтаж на вътрешното ! Трябва да се демонтира от стената,да се изгради куфара и пак да се монтира. Без събиране на фреони,без вакууумиране,без подвързване на тръби и кабели няма как да се направи всичко това,а за целта май трябва техник....
ozimen - специалист
Ако огъването става ,верно ,че тръбите ще паднат 15-20см от тавана но това не ме притеснява.За вътре мисля първо да сложа конзоли на тавана,после местя вътр.тяло на тях и накрая правя конструкция за ГК и я затварям.Куфара не е с точно фиксирани размери така,че не ми е проблем първо да преместя вътр.тяло.
inspo - майстор
А каква е причината да правиш този куфар?
Ако не са ти познати тези които са монтирали климатика, при евентуален проблем дали ще признаят гаранцията, като видят, че си барал тръбите?
vanko68 - специалист
Ozimen...Как си представяш това местене откъм дренажния маркуч?
ozimen - специалист
vanko68 написа:
Ozimen...Как си представяш това местене откъм дренажния маркуч?
Не съм мислил,че това е проблем- мислех да удължа маркуча.Тука ако има някоя тънкост моля да ме посъветвате.Това за наклона на маркуча се сещам. :prost:
vanko68 - специалист
Представи си самата операция по удължаването - тялото вече е готово за закачане на новото място,маркуча е удължен....как ще го закачиш,без да увисне след закачването ? Нали е бил дълъг,а при окачването се "скъсява" ?
И с медните тръби е сходно положението...
ozimen - специалист
Дренажа ще го прихвана към тавана вътре в куфара ,за да не провисва и да има наклон, или имаш нещо друго впредвид?Ако след преместването се получи ,така ,че няма наклон ,че разширя отвора на стената през който излиза дренажа малко надолу.Някакви стойности за наклона има ли? :?

Тема "Въпрос за преместване на тръбния път." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: