Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
kam34 - специалист
bencho_rb написа:
еми с пробваи се да го смениш
Няма да ми го сменят щото само такъв имаха, а и продавача е един заспал пенсионер който не го интересува кво го пита клиента. Уж официален представител на фирмата а не им се занимава да ми доставят техни продукти :-D

Това за годините е много вярно,изпитах го на свой гръб, скоро ми се наложи да къртя един над 30 годишен бетон здрава работа.
Leon - специалист
ArturDent написа:
............Пък и както писа някой по-горе при бетона реакцията е химическа, а не съхне. Просто добива максимална здравина след 28 дена. (по принцип след 20 години)

Лека корекция: 28 дни - 80% якост.

До 100% - 60 - 100 години в зависимост от условията.

п.п. Амааааа ... знам ли колко е била "читава" литературата, която съм чел?

:?
kam34 - специалист
То за това римския от време оно още си седи :)
chapara - майстор
Съхнене и свързване са две различни понятия.Свързването(стягането) е за 24 часа,но съхненето е друга писта.двете нямат общо.има бетони които се полагат под вода и пак стягат ,но никога не изсъхват.Има и един термин-съсъхване на циментовите смеси.Това се получава,когато по една или друга причина водата от разтвора - " избяга" преди свързването.Като за аматьори бих препоръчал направа на замазката до 1.5 см., с теракол ,ако ще да е на няколко пъти по ред причини. :wink:
jekasus - майстор
Spokoiniq написа:
Това искам да видя на кое уважаващо себе си лепило го пише...Аман от побългарявания.Ако е някое от сорта "Лепач""Трепач" и подобни не се хаби да пишеш.Никой с разум в главата не ползва такива шитни.
Ако я видиш тая марка лепило някъде прочети червения надпис. Реално аз избягвам да работя с Теразид. Вебер дават максимален слой на лепило 10 мм , така че се оставам на мнението си за тънки замазки.

Прикачен файл

Photo-0103.jpg
1
Photo-0103.jpg (15.29 KиБ) Видяна 4175 пъти

Прикачен файл

Photo-0102.jpg
Не се вижда добре.
Photo-0102.jpg (8.61 KиБ) Видяна 4175 пъти

Прикачен файл

Photo-0100.jpg
3
Photo-0100.jpg (15.24 KиБ) Видяна 4175 пъти
kam34 - специалист
jekasus написа:
*** Реално аз избягвам да работя с Теразид. ***
Защо, некачествени ли са или има по качественни. Коя марка бихте ми препоръчали с добро качество и на разумна цена за него.
:? Става въпрос за флексово лепило, грунд, хидроизолация и фугировка.

Да питам и с какъв груд трябва да грундирам бетона под замазката дълбокопроникващ или контактен. Въпросния бетон е покрита тераса и е стояла така 40години на въздух и влага, без никакво покритие върху плочата. Структурата му е грапава и бих казал суха на вид.
jekasus - майстор
В първия пост спомена Церезит.
patzi - помощник
не съм спец в областа но от "дядо" знам че цимента стяга от вода.Който не вярва може да пробва като сложи в една кофа цимент и долее кофата с вода без да бърка и на другия ден си взима къртача да си чисти кофата. :)
kernelpanic - специалист
kam34 написа:
jekasus написа:
*** Реално аз избягвам да работя с Теразид. ***
Защо, некачествени ли са или има по качественни. Коя марка бихте ми препоръчали с добро качество и на разумна цена за него.
:? Става въпрос за флексово лепило, грунд, хидроизолация и фугировка.

Да питам и с какъв груд трябва да грундирам бетона под замазката дълбокопроникващ или контактен. Въпросния бетон е покрита тераса и е стояла така 40години на въздух и влага, без никакво покритие върху плочата. Структурата му е грапава и бих казал суха на вид.
Бих ти препоръчал AK20 на Isomat
lakosste - специалист
Stiga gluposti.2 kum 1 pqsak i ciment i to4ka po vaprosa.
P.S. nikakuv problem i 3 kum 1

Тема "Каква бързовтвърдяваща изравнителна замазка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: