Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
skod2010 - помощник
Здравейте,
В панелно жилище тръбопроводите за студена и топла вода и за банята и за кухнята минават по стената между 2-те помещения, от страната на кухнята. За тръбите към двете батерии на мивките всичко е ясно, но за душа в банята тези тръби се "крият" между стената и комина в кухнята и то не малко, влизат навътре около 30 см.
Ако плочките в банята бяха с дефекти, знам как да подменя тръбопроводите, но плочките са здрави и добре сложени и е грехота да се разбиват.
Как да подменя тръбопроводите зад комина, като запазя плочките в банята непокътнати?
(P.S.: Плочките около мивката в кухнята вече са в чувалите със строителни отпадъци :), така, че старите водопроводи вече са разкрити).
skod2010 - помощник
Помоооооощ! :)

Никой ли не е сменял водопровода в такава панелка?!?
Армагедон - специалист
Дай някоя снимка, да ни се поизбистри положението :idea:
danisaw - специалист
Не може ли да се изкарат като се направи малък отвор в кумина и след подмяната да се въстанови,но найстина е редно да дадеш снимка,така съветите ще са по-полезни и без догатки.
montoya - майстор
Не съм се занимавал много с панелни жилищаи тяхното ВиК, но щом минават през комина старите железни тръби, новите няма как да минат от там! ППР-а хич не се разбира с открития огън!
А и засега не съм бил свидетел някой да успее да посмени тръби без да разбие!
crez - майстор
Комините в панелките са изпълнени с коминни тела. Внимателно разкъртвайки мазилката върху комина откриваш връзките на коминното тяло на нивото на тръбите. С флекс внимателно прорязваш връзките отгоре и отдолу и изваждаш тялото, комина няма да падне. сменяш пръбите и по обратния път го вкарваш на мястото и замазваш.

Тема "как да сменя тръбите зад комина ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: