• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lov - майстор
Доста бях написал но го изтрих защото като размислих ми се видя че няма за какво да ти се обяснявам. Явно си далеч от нещата които хората иската да се направи. Защото повече приличаш на тези тарикатите дето мислят че всичко е безплатно. Пишеш че се занимаваш с такива неща е добре и аз също почти 30 години. Относно законодателството на повдигателните съоръжения може и по добре да съм запознат от тебе. Тъй че по по кротко.
Ronin - специалист
Колега аз с тези неща си вадя хляба,за теб незнам ,спокоен съм,я кажи как виждаш ситуацията да се изолират бутоните по етажите.....първо на мястото се иска четец,второ окабеляване и не на последно място контролер .....и като сме добре запознати с нещата си правим следната сметка че един контролер поддържа 2 четеца примерно в блок от 14 етажа са 7 контролера с 14 четеца и цената става 1/3 от цената на апартамента в който живееш.......разбира се има и по евтин вариант но труда по окабеляването и труда за безумната идея ще е горе долу същата...
А и не на последно място за да се направи каквото и да било трябва да има пълно(100%) съгласие от живущите инъче не става работата...
lov написа:
. Защото повече приличаш на тези тарикатите дето мислят че всичко е безплатно. .
Е тука много грешиш.......Силно комерсиален съм.....няма нищо безплатно.......за никой.......!В горния пост съм написъл продавам......не видях никъде да пише подарявам......!
А ако вашия вход е финансово стабилен помислете за контролери с биометрични данни....вече не са много скъпи и те евентуално биха могли да се използват за етажните копчета с съществуващата кабелизация само където няма кой да ви разрвши да правите промени по ел.инсталацията на съоръжението.......(и аз започнах да пиша глупости...)
Айде с здраве....! Колега low напиши какво си направил напрактика по въпроса освен размислите ..............и как се развиват нещата по тоя въпрос......
lov - майстор
Eй ама си упорит. Поне да беше прочел няколко поста по назад и щеше да разбереш за какво иде реч.
И сега само търкаш клавиатурата Ама ще взема да ти повторя дано вденеш на края.

1-во не живея там
2-ро карточетеца е монтиран законно от оторизирана фирма и работи вече втора година.
3-то никой не ти говори да се изолират механично етажните табла.
4-то щом нещата са достигнали такава фаза явно има съгласие щом е гласувано домоуправителя да се занимава с въпроса

И последно задачата е когато в кабината има товар човек ли ще багаж ли ще е приоритетно да стане управлението от нея. В смисъл да не може вече да бъде викан по етажите. Изменението на приоритетите за управление всъщност е заложено на доста от схемните решения на такива уредби вклюая и тази. И тяхната промяна е разрешена защото с нищо не нарушава безопасноста на такива съоръжения.
Другия вариант е използването на тензометричен датик за товар. Но отчитането на малки товари става проблем заради точноста. От друга страна цената не е никак малка. Съществуващата уредба не е проектирана със защита от претоварване с такъв възел. Въпреки че съм убеден че ако испектиращия си гледаше работата както трябва би направил препоръка да бъде до оборудвана. А при такава ситуация щеше даже да е доста по лесно.
Да ама се търси по евтино бюджетно решение. А не няколко хилядарки от горе.
Те хората се циганят за някакви стотинки ти искаш да слагаме последния писък на техниката. Пък и това да не е банков трезор че и с биометрични данни да се занимаваме.
Наистина си силно комерсиален но не така с рогите на пред. Щом си в бизнеса знаеш че винаги може да се намери по елементарно решение. Влагането на повече електроника винаги води до по ниска надежност на всяко едно съоръжение.

Е сега ако не си разбрал здраве му кажи . Спирам да пиша по темата.
Ronin - специалист
Какъв модел и кое производство ви е асансиора....!
Не на всички можеш да блокираш етажните копчета от кабината.......
Има ли памет ! За присъствие в кабината използвай датчик на принципа на доплеровия ефект.....има такива за автоаларми по 10-20 лв. и работят....монтира се зад дървенията на кабината без никой да знае и както е известно вълните му минават през всичко освен метал .......:)
За товарите може да се използва сонар....приемник с предавател....слагаш го ниско долу и правиш логика ако е нарушен долния датчик + горния значи имаш човек ,ако има нарушение само долу имаш товар....ако имаш нарушение само горе значи има птичка.....!
Номера с микровълновия датчик работи отлично....сонара не съм го пробвал.......
Можеш и да използваш само микровълновия но ти трябва логика и евентуално пик процесор и програма да ти се напише......
lov - майстор
Е сега на това му се казва приказка.

Както писах обаче по горе не желая да вкарвам още електроника. Почти всички такива датчици имат проблеми когато са монтирани в шати или дори близо до тях от възходящите термични потоци въздух. Нека не навлизам в подробности.
А и едно килимче с едно реле ще свърши цялата работа без проблемно. Свободни чифтове за управление има схемното решение позволява тази интервенция. Така че за сега продължавам да търся.
Иначе за модела не го помня а не ми се тича до другия край на града да го видя.
новия12 - специалист
маи темата вече е изчерпана ... ние решихме проблема по следния евтин и бърз начин... има определени гадове от входа които никога нищо не искат да плащат...накарахме асансьорния техник да монтира в бутониерата автомобилен контактен ключ ... от москвич . тези които плащат имат ключ ... даваме ключа в положение контакт и бутоните работят... няма ключ - няма активни бутони и съответно няма возене в асансьора... :)
Ronin - специалист
Изчерпана...колко да е изчерпана.....утре ще автоматизирам два асансиора на най-голямата сграда в южна България....!
ArturDent - Почти Безобиден
новия12 написа:
накарахме асансьорния техник да монтира в бутониерата автомобилен контактен ключ ... от москвич .
Да не забравяте да изключвате от скорост като завъртате ключа ;)
Сега ми е интересно колко време ще изкара този ключ. Демек след колко време неплащащите, тинейджърите и друга сган ще напълни дупката на ключа със боклуци, че да не може и вие да ползвате асансьора. Ей така от злоба.
mita6kiii - специалист
Ако е от оригиналните от СССР ще издържи ,но ако е купуван сега просто ше се скапе след 3-4 месеца.
fikata - майстор
mita6kiii написа:
Ако е от оригиналните от СССР ще издържи ,но ако е купуван сега просто ше се скапе след 3-4 месеца.
Миташки, как може да са оригинални 20 - 50 копия на един контактен автомобилен ключ предназначен за ползватели от един блок...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Контрол на достъп в асансьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: