Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Mega - специалист
Някой знае ли как се казва и къде може да се купи българския сорт праскова от едно време. Тази дето като отхапеш и напълва устата ти със сок и е страхотно вкусна. Сегашните са ужасни, сухи и безвкусни.

Предварително благодаря.
Mega - специалист
Това ли е? Благодаря колега.
klapan - напреднал
Mega написа:
Някой знае ли как се казва и къде може да се купи българския сорт праскова от едно време. Тази дето като отхапеш и напълва устата ти със сок и е страхотно вкусна. Сегашните са ужасни, сухи и безвкусни.
Предварително благодаря.
Хале се казва,така е.Но ако не може да се купи - може да вземеш калем от съсед или от някого,който има прасковени дръвчета от този сорт,и да си облагородиш на пъпка диваче-праскова или джанка.Сега е моментът за облагородяване на спяща пъпка.
CnapKu - специалист
Имам много хубава праскова - не знам сорта. Узрява началото на месеца и е страхотна. Имам и други 3 които са друг сорт и са по-малки. Още не са узряли и са малки и самите плодове, както са и безвкусни. Интересува ме мога ли да я присадя някак си? Гледах разни клипчета из интернет, но не знам кога и как точно :( Моля помогнете! :)
klapan - напреднал
CnapKu написа:
Имам много хубава праскова - не знам сорта. Узрява началото на месеца и е страхотна. Имам и други 3 които са друг сорт и са по-малки. Още не са узряли и са малки и самите плодове, както са и безвкусни. Интересува ме мога ли да я присадя някак си? Гледах разни клипчета из интернет, но не знам кога и как точно :( Моля помогнете! :)
Ами напълно в духа на този форум,ти предлагам да прочетеш и да си направиш желаното облагородяване ,като видиш това по-долу.Има всичко необходимо с картинки,обяснения - ти си на ход !
http://cvetq.info/forum/viewtopic.php?f=17&t=103
valioka - напреднал
Сортът Глоухейвън са по-сладки и сочни от Хале-то, Редхейвън също са хубави :roll:
kapanec - специалист
Колега за тия праскови от едно време "българския сорт праскова" за който,като отхапеш и ти напълва устата със сок и е страхотно вкусна ,не са капризни към болести и са дребни знам че в някой региони на българия им Казват "Момина гърда"

Тема "Стария български сорт праскова." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: