• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 306
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
shulio - специалист
ludiagsm

Това ли си купил:

http://cgi.ebay.com/48V-1000W-ELECTRIC- ... 2a09bb7b35

не намерих информация има ли опция да зарежда батериите по нанадолнище например
onoff - напреднал
[quote="shotik"]Най-после стигнах до действащ елвелосипед в начална форма,след изпитанията , ще има дооправяне на кабелите,боядисване и т.н.

Здрасти колега
от каде мога да си набавя ръчката за газ
и зарядно на 48волта?
и на каква цена?
благодаря предварително
piron45 - майстор
За какво ти е зарядно на 48V, имаш ли такъв акумулатор ? Обикновено се слагат по няколко 12V акумулатори за да получиш необходимото напрежение на мотора. А зарядни за тях под път и над път.
Иначе зарядно за каквото си искаш напрежение можеш да си направиш от съответния траф и изправителна група. Още по добре е ако се сдобиеш с регулируем изправител примерно до 50V, можеш да си зареждаш каквито искаш батерии, е разбира се ако дава и съответния ток за това. :wink:
onoff - напреднал
piron45 написа:
За какво ти е зарядно на 48V, имаш ли такъв акумулатор ? Обикновено се слагат по няколко 12V акумулатори за да получиш необходимото напрежение на мотора. А зарядни за тях под път и над път.
Иначе зарядно за каквото си искаш напрежение можеш да си направиш от съответния траф и изправителна група. Още по добре е ако се сдобиеш с регулируем изправител примерно до 50V, можеш да си зареждаш каквито искаш батерии, е разбира се ако дава и съответния ток за това. :wink:
приятел ,
имах такова зарядно но изгоря
ще ви запозная малко с моя случай ,
преди 3-4 години си купих чисто нов скутер на батерии за скромната цена от 300лв
преди 2 години един "драйвър" докато паркираше ми блъсна паркирания скутер и ми счупи дръжката за газта.
криво ляво я закрепих , но ми изгоря зарядното и се скапаха батериите.
ППС-то претърпя ремонт (сложих му бенз. двигател-защото батериите струваха 54лв едната ,а двигателя 120), от там ми липсват доста части.
от 2 месеца насам почнах да събирам отново скутера , намерих си 8 акумулатора 12в на 7А и сега ми трябва схема как да подам газ без да хвърчат искри и без да гори инсталация
искам да го направя в първоначалния му вид.
В момента имам батерии,некакава платка с 4 дебели кабела и няколко тънки, разбрах от каде да си взема дръжка за газта и сега ми остава да вържа нещата , за което ще ми трябва помощ
:wink:
onoff - напреднал
shulio написа:
ludiagsm

Това ли си купил:

гаранция ти давам че се зареждат по инерция само не трябва да изключваш от контакт. :)
piron45 - майстор
приятел ,
имах такова зарядно но изгоря
ще ви запозная малко с моя случай ,
преди 3-4 години си купих чисто нов скутер на батерии за скромната цена от 300лв
преди 2 години един "драйвър" докато паркираше ми блъсна паркирания скутер и ми счупи дръжката за газта.
криво ляво я закрепих , но ми изгоря зарядното и се скапаха батериите.
ППС-то претърпя ремонт (сложих му бенз. двигател-защото батериите струваха 54лв едната ,а двигателя 120), от там ми липсват доста части.
от 2 месеца насам почнах да събирам отново скутера , намерих си 8 акумулатора 12в на 7А и сега ми трябва схема как да подам газ без да хвърчат искри и без да гори инсталация
искам да го направя в първоначалния му вид.
В момента имам батерии,некакава платка с 4 дебели кабела и няколко тънки, разбрах от каде да си взема дръжка за газта и сега ми остава да вържа нещата , за което ще ми трябва помощ
:wink:[/quote]

Платката за която говориш вероятно е контролера чрез който се управляват оборотите на мотора. Дебелите кабели са за силовата верига, тоест акумулатор- двигател, а тънките за оперативната верига. Дай платката на някой разбиращ от електроника да я провери дали работи и да ти каже кое къде да вържеш.
ludiagsm - специалист
shulio написа:
ludiagsm

Това ли си купил:

Да почти същия кит е , но е от друг продава4 пак в същия сайт
ludiagsm - специалист
Имам едно излишно импулсно зарядно за електровелосипед на 48 волта зарежда с ток 2 ампера

Имам и една излишна ръчка за газ .
и двете са чисто нови ,ако някой има интерес Skype: ludiagsm
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 306

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: