• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
milanovs - специалист
Привет любители на домашната ракийка.Направил сам си 1 казанче от две перални.От 1 печене искарвам по 5-6 кг ракийка.Но покеже тази година сливите са малко в моито село,та съм събрал само за 1 казанче.Искам да попитам някои знаели,как беше съотношението: ечемик-захар-вода.За да си направа ечемичена водчица.И мая се слага това га знам.Благодаря ви и на здраве. :wink:
piron45 - майстор
Направи си картофена ракия, става супер и никой не може да разбере от какво е направена.тази година картофи поне има в изобилие.
milanovs - специалист
piron45 написа:
Направи си картофена ракия, става супер и никой не може да разбере от какво е направена.тази година картофи поне има в изобилие.
Да бе да има картофи ако си от Самоков.Ела при мен Драгоманския краи,от половин декар няма и 2 чувала.Е кажи поне как се прави ракия от картофи :?
milanovs - специалист
Между другото мисла да направа ракийка от от захарно цвекло "кишировица".Макар че не знам и тя как се прави :?.Май трябва да свара цвеклото :?
kolaborator - специалист
Най - лесно и евтино е , да си приготвиш Самагон! :lol:
Колега сподели моля те как се прави
milanovs - специалист
kolaborator написа:
Най - лесно и евтино е , да си приготвиш Самагон! :lol:
:? E кажи де колега,как се прави тази САМАГОНЛИЙКА :razz: Кажи докато е топло,да може да прекипи джибрито.Че после чак другото лято :wink:
crez - майстор
Настъргваш 8 кг.захарно цвекло на едро стъргало и го сваряваш докато е още топло добавяш 5-6 кг. захар разтворена в 10л. 25 градусова вода и 500 гр. мая размита в малко топла вода. Всичко това престоява на топло място 3-4 дни, когато цвеклото падне на дъното и се образува тънка корица отгоре се вари ДВА ПЪТИ. Това е класическата рецепта на самогон от захарно цвекло, има още други, но резултата е почти същия. Много спорно пиене е това, днес пиеш и си ходиш още 3 дни пиян :lol: Наздраве и пиши какъв е резултата като го свариш. Истинския самагон се прави само от захар.
milanovs - специалист
:? Бе нешто да не си убъркал с маята.500 гр си е половин кило,да нее 50 гр.Вижда ми се множко.До колко знам тя се слага да прекипи джибрито. :roll:
  • 1
  • 2

Тема "домашна ракийка" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: