Най - вълнуващия въпрос зимно време.
makarow - напреднал
naskov написа:
makarow написа:
naskov написа:
А няма ли да е по-евтино с маслени радиатори :?
как по-евтино сподели???
Само циркулационната помпа ти струва 130лв. Тези от 80лв са ментаци. Отделно са ал. радиатори средно по 15лв реброто, плюс 30лв на радиатор за оборудване. И колко стана ? Един маслен радиатор е около 80лв
Вече написах ,че всичко имам само помпа липсва и 2 колена и 1 метър тръба .......но явно никой не е правил такова изпълнение и само приказкиии.....
LazarGanev - "Велик майстор"
Давай, ти ще си първият :)
fbr - майстор
Само не разбрах, каква е целта на занятието. Ако това е за икономия на ел. енергия, то тогава определено грешиш. Ако целта е начин да намериш поле за изява на радиаторите, които са монтирани, тогава действай, но трябва да помислиш за още един бойлер, на който ще се къпеш.
makarow - напреднал
fbr написа:
Само не разбрах, каква е целта на занятието. Ако това е за икономия на ел. енергия, то тогава определено грешиш. Ако целта е начин да намериш поле за изява на радиаторите, които са монтирани, тогава действай, но трябва да помислиш за още един бойлер, на който ще се къпеш.
идеята е да е топло във всички стаи на разумна цена!!!!!!
А дали ще е така -затова съм тук за да споделите ,но май май сам трябва да пробвам -ще пиша другата зима хахаххаа а бойлер за къпане имам този е EXTRA
fbr - майстор
makarow написа:
Аз пък разбрах, че нищо не си разбрал. Отопление с електричество по конвенционален метод, ако за теб е разумно, то аз не съм на същото мнение.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ако смениш нагревателя на бойлера с такъв от 1000Вт ще е още по-икономично :-D . Ама ти за цяла страница писане, половината от която са твои постове така и не сподели колко квадрата смяташ да отопляваш с 3кВт
Gek - специалист
makarow написа:
Имам бойлер 80 л. 3 kw и смятам да го вържа с една помпа към локално парно с 3 радиатора единия 5 ребра ,другия 6 ребра и третия 9 ребра всички са на H=60 см.Знам ,че бойлера ще работи почти постоянно ,но дали ще имам добра температура ????
Как смятате струва ли си?????
Апартамента е изцяло изолиран -ново строителство,а тръбите към радиаторите са в замазката на пода.
Няма как да стане. Има си закони за запазване на енергията или каквото е там. Ти искаш да излъжеш физиката с обикновен реотан. За да разбереш абсурдността на питането си ще ти дам още по-абсурден пример: примерно да взема да нагрявам вода с ел. ток, която да се изпарява и под налягане да върти турбина, която пак да прави ток, с които да отделям водорода от водата, който водород да горя за да загрея котел, който е вързан с радиатори. Тъпо нали?

Всеки един преход ти носи загуби и КПД накрая става минимален. В твоя случай тия 3KW ще те сгреят много повече ако греят дирекно в стаите....
makarow - напреднал
fbr написа:
makarow написа:
Аз пък разбрах, че нищо не си разбрал. Отопление с електричество по конвенционален метод, ако за теб е разумно, то аз не съм на същото мнение.
ква ти е идеята да дам 4 бона за климатици и после 2/3 от цената на конвенционалния метод???????????????
makarow - напреднал
LazarGanev написа:
Ако смениш нагревателя на бойлера с такъв от 1000Вт ще е още по-икономично :-D . Ама ти за цяла страница писане, половината от която са твои постове така и не сподели колко квадрата смяташ да отопляваш с 3кВт
ми то требе да се ЧЕТЕ на да се плюе!!!!!!!споделил съм айде виж пак!!!!
fbr - майстор
За да поддържаш определена температура в твоето жилище, се нуждаеш от определено количество топлинна енергия, което зависи от загубите на топлина през околните стени, пода и тавана. За добиването на тази енергия чрез нагряването на съпротивителен елемент, от 1 киловатчас ел. енергия, получаваш 1 киловатчас топлинна енергия. А после, как ще я пренасяш, как ще я разделяш, са все подробности от пейзажа. Апропо, с най-малко загуби се пренася енергия, когато е електрическа..

Тема "Бойлер-като ел.котел ?????" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: