• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 62
Ел. инструментите. Консумативи.
mirk - майстор
Ще пробвам. Според сайта на Бош и двата вида за които говориш са Basic /Metal като единия е с по ситни зъби за ламарина 1-3мм а другия за ламарини 2,5-6мм.
nanna_77 - напреднал
Харесах си този модел зеге и искам да чуя мненията на хора ,които знаят нещо за него.Ще съм ви благодарен,защото днес в магазина много се чудех и накрая реших първо да се допитам във форумчето.http://bg.bosch-do-it.com/boptocs2-bg/% ... /index.htm
madsnake - специалист
За какви пари го предлагат това зеге?
nanna_77 - напреднал
за 90 лева.произведено в Унгариа
madsnake - специалист
Имаше няколко теми напоследък за любителски зегета, които обаче да вършат работа. Колегите, които търсеха нещо до 100 лв. избраха Skil 4370
Аз лично избрах по-големият им модел и съм доста доволен. Като цяло няма да чуеш добро мнение за зелената серия на бош тук. И за нея си има доста теми ;) Аз лично не заложих на зелен бош и не съжалявам. Ако искаш прегледай и скила, а ако искаш изчакай и още мнения.

Поздрави.
Chefo77 - майстор
Уж писах, къде се затри ... Може да съм забравил да го пост-на...
Колега, ползвам зелена серия професионално (половината ми обекти са ламинат, винаги се реже с него) и мога да ти кажа, че нито Скил, нито каквото и да е зеге в този ценови клас може да му се опре като удобство. УДОБСТВО, това е ключовата дума.
Няма особено висока мощност, но пък няма вибрации, ляга перфектно в ръката и можеш да го водиш където си искаш буквално с 2 пръста. Захвата на ножчето е удобен, смяната е бърза и лесна, докато много други фирми явно създават в миналия век и за тях заключването на ножа с шестограмен винт или (пази Боже) с отвертка е много по-удобно - инженерни решения.
Моето зеге е от старата серия, 680Е (с електронна регулировка на оборотите - червен бутон) и освен една гаранционна смяна на четките точно като стана на една година, друго не съм правил. Да, не режа 40 мм греди с него, но го зоря с 22 мм OSB плоскости (не е като ествествената талпа, но не е без хич). Не мога да кажа нищо лошо за него - как да си изкривя душата? В старата фирма 3 години ползвахме 700Е, извън гаранцията му смениха четките ... още го ползват, а аз не работя там повече от година.
Посоченото зеге няма електронно регулиране и махаловидно движение, но пък за 90 лева какво очакваш да има? :)
forski - специалист
Аз съм с това от около година и лоша дума за него не мога да кажа :)
Вярно че е малко над бюджета ти но машинката е супер (ножа се сменя с шестограм)

http://www.proshop.bg/rw/items/makita43 ... -4327.html

ps.Малко съм пристрастен към марката,така че другите хич не ги и гледам :lol: :roll: :lol:
torbalan - Дървен философ
аз от скоро ползвам този бош PST 650
не е лоша машинката, ама 90 лева ми се виждат много...

аз го купих от практикер преоценено - тези, дето са седяли на витрината да си играят клиентите с тях :) - за 50 лева...

а дълги линкове може и така

Код: Избери всички

[url=http://....тук се слага много дългия линк....]текста, дето ще бъде линк[/url]

ето и примера, дето съм писал по-горе:

а дълги линкове може и [url=http://bg.bosch-do-it.com/boptocs2-bg/%D0%94%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%B5%D0%BD+%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80/%D0%98%D0%BD%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8/BG/bg/hw/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8+%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B8/95250/PST+650/14239/index.htm]така[/url]
nanna_77 - напреднал
Купих си това за 86лв,810вата,махаловиден механизъм,регулиране на оборотите и издухване на триците при ножа+2 години гаранция.За сега няма проблеми.

Прикачен файл

165.jpg
165.jpg (19.01 KиБ) Видяна 4714 пъти
Chefo77 - майстор
Бааа, това трябва да има 50 санта ход на ножа и да реже чугун ...
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 62

Тема "Избор на прободен трион (зеге)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: