• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 23
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Здравейте!
На 8-ма страница бях постнал снимка на моята тревичка минаха 4 месеца от както я насадих но все си седи рехава и на места чезне. Пробвах различна височина косене различно поливане подсявах, валирах и няма резултат. Незнам вече какъв е проблема почвата ли светлината ли.
Дайте идеи защото аз се изчерпах....
titingo - напреднал
ania_ написа:
Здравейте!
На 8-ма страница бях постнал снимка на моята тревичка минаха 4 месеца от както я насадих но все си седи рехава и на места чезне. Пробвах различна височина косене различно поливане подсявах, валирах и няма резултат. Незнам вече какъв е проблема почвата ли светлината ли.
Дайте идеи защото аз се изчерпах....
1.Сял си в началото на лятото,много е вероятно една част от тревичката да е изгоряла

2.Окосил си я на най ниското с машината,още млада и неукрепнала трева,тук също може да си причинил стрес

3 Валирал си след като е поникнала много скоро,защо?
Каква е целта на валирането ? Валирането на млада трева,няма никаква полза,само я стресираш .Валира се само ако почвата ти е станала на туфи,за да я заравниш.
Ясно! Разбирам за грешките!
Сега ако съм разбрал правилно трябва да я аерирам и да подсея за да я сгъстя?
titingo - напреднал
От снимката ми се вижда като че ли мястото то е сенчесто.
Колко слъчева светлина получава за ден примерно? От това ще изходиш каква трева да сееш.
Иначе смъкваш тревата на най ниското ниво с косачката,но не от един път а постепенно за три дни да речем,хвърляш семената и ги покриваш много тънко с пръст или торф.
Нито е сенчесто нито слънчево. Половината от деня огрява едната част после другата, но не плътна сянка разбира се. Сега ще пробвам да подсея и ще видим резултата. Иначе благодаря за отговорите!
pasat - специалист
А така, райграсс значи. Зарибих се да посеем трева и ето ти на първият проблем. Имаме място 20 кв.м. под асмата. Лятото е доста сенчесто, да не кажа плътна сянка. Да поливам всеки ден няма да имам време, а пари за автоматизиране на поливането не мога да отделя. Питанката е има ли смеска за моите условия - да расте хубава плътна трева на сянка при поливане през два три дена. За косенето не се тревожа понеже понеделниците ходя на работа малко по късно и мисля да си запълня времето с косене сутрин преди обед.
Последна промяна от pasat на съб яну 29, 2011 6:42 pm, променено общо 1 път.
бейджан - напреднал
Еми аз мисля, че и пред 2 дена да е поливаш понякога и през 3 няма да е проблем познавам такива хора дето поливат на 5 дена 1 път и пак имат хубав тревен килим така, че взимай тревна смеска за сянка и си поливай през 2-3 дена и коси в понеделник и това моето мнение, но нека по-опитните от мен да се изкажат.
vipltd - специалист
gkaraivanov,
Ако използувате хумусния слой изпод бор или от борова гора в саксия или градинка,
не никне друга трева.Няма нужда и от найлон.
Здравейте,
Прочетох темата и искам съвет дали няма да объркам засяването на тоя бурен още от самото начало.Конкретно:
Тъй като извършвах изкопни работи с багери и камиони тревата съвсем беше премахната.Почвата преди зимата е фрезована плитко с малка мотофреза.Земята е чернозем,лепкав и глинест.Искам да посея тревната смеска, да трамбовам с виброплоча с цел да изравня бабуни и неравности и след това да разстеля речен пясът 1 пръст отгоре.Това с пясъка го правя и с цел да не ми се лепат калища по подметките.Притеснява ме, когато минавам с виброплочата дали няма да разруша семената,да ги смачкам и по този начин да не могат да покълнат.Ако бъркам моля да ме посъветвате за ,което ще съм признателен.
Последна промяна от naturo на ср мар 02, 2011 7:38 pm, променено общо 2 пъти.
Градинар - специалист
В и около София чернозем няма! Това е гадна лепкава смолница:-) Завали ли е кал, не вали ли се напуква веднага.
Като пресовате земята как мислите ще тръгне младото коренче, и как въобще би виряло в сплескана глина?

Идеята с пясъка е добра, но го сложете преди да заравните и валирате. А ако искате да направите хубав тревен килим, след това добавете и малко хумус, минимум 10 см.

Успех!
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 23

Тема "Райграс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: