Здравейте, вертикалния ми бойлер (80 литра) от 4 -5 дена зпочна осезателно да капе. ПЪрво се осъмних в двата предпазни клапана на студената страна , проверих ги испускат си нормално ..но и си затварят нормално. В последствие локализирах течът а той е по двете тръби(топла ,студена) ,които заминават навътре(нагоре) към водосъдаржателя . Както съм снимал по доло на снимките ,след като изнизах надоло пластмасовите гривнички синята и червената и по двете тръби водата си се стича надоло по тях . Значи
ако трябва да съм точен капе с някаква скорост от около 3-4 сек /капка
. Махнах и отдоло пласмасовият капак ,на който е ключа за да проверя дали теча нее от планката на която е нагревателя .....но тя беше суха ,изобщо даже капакът отвътре си беше сух (а и той нали си има даже дупка предвидена по средата...).
Както писах по горе течът стана забележим от 3-4 дена преди това ...ако е капало .си е капало и не съм обръщал внимание.
Та дайте съвет какво да предприемам.
1. Да го източа и сваля ,и да му махна горния и долния външен ламаринен капак от външата обвивка на бойлера ??? НО вутре има стъклена вата ...от там нататък как ще търся шуплата на водосъдаржателя виновна за теча ..незнам просто
2. НОв ако купувам предложете някой пак вертикален ...Някоя марка от която сте доволни !!!

Както писах по горе течът стана забележим от 3-4 дена преди това ...ако е капало .си е капало и не съм обръщал внимание.
Та дайте съвет какво да предприемам.
1. Да го източа и сваля ,и да му махна горния и долния външен ламаринен капак от външата обвивка на бойлера ??? НО вутре има стъклена вата ...от там нататък как ще търся шуплата на водосъдаржателя виновна за теча ..незнам просто
2. НОв ако купувам предложете някой пак вертикален ...Някоя марка от която сте доволни !!!
Прикачен файл
New_P8260179.jpg (11.53 KиБ) Видяна 5650 пъти
Прикачен файл
препдазните клапани
New_P8260178.jpg (19.27 KиБ) Видяна 5650 пъти
Прикачен файл
течът по топлата тръба (който е по малък)
New_P8260176.jpg (11.59 KиБ) Видяна 5650 пъти
Прикачен файл
течът по студената тръба
New_P8260175.jpg (11.11 KиБ) Видяна 5650 пъти
Прикачен файл
течът по студената тръба
New_P8260170.jpg (18.47 KиБ) Видяна 5650 пъти
Последна промяна от Fen на пет сеп 03, 2010 10:18 pm, променено общо 1 път.