• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Fen - напреднал
Здравейте, вертикалния ми бойлер (80 литра) от 4 -5 дена зпочна осезателно да капе. ПЪрво се осъмних в двата предпазни клапана на студената страна , проверих ги испускат си нормално ..но и си затварят нормално. В последствие локализирах течът а той е по двете тръби(топла ,студена) ,които заминават навътре(нагоре) към водосъдаржателя . Както съм снимал по доло на снимките ,след като изнизах надоло пластмасовите гривнички синята и червената и по двете тръби водата си се стича надоло по тях . Значи :? ако трябва да съм точен капе с някаква скорост от около 3-4 сек /капка :sad: . Махнах и отдоло пласмасовият капак ,на който е ключа за да проверя дали теча нее от планката на която е нагревателя .....но тя беше суха ,изобщо даже капакът отвътре си беше сух (а и той нали си има даже дупка предвидена по средата...).

Както писах по горе течът стана забележим от 3-4 дена преди това ...ако е капало .си е капало и не съм обръщал внимание.

Та дайте съвет какво да предприемам.

1. Да го източа и сваля ,и да му махна горния и долния външен ламаринен капак от външата обвивка на бойлера ??? НО вутре има стъклена вата ...от там нататък как ще търся шуплата на водосъдаржателя виновна за теча ..незнам просто

2. НОв ако купувам предложете някой пак вертикален ...Някоя марка от която сте доволни !!!

Прикачен файл

New_P8260179.jpg
New_P8260179.jpg (11.53 KиБ) Видяна 5650 пъти

Прикачен файл

New_P8260178.jpg
препдазните клапани
New_P8260178.jpg (19.27 KиБ) Видяна 5650 пъти

Прикачен файл

New_P8260176.jpg
течът по топлата тръба (който е по малък)
New_P8260176.jpg (11.59 KиБ) Видяна 5650 пъти

Прикачен файл

New_P8260175.jpg
течът по студената тръба
New_P8260175.jpg (11.11 KиБ) Видяна 5650 пъти

Прикачен файл

New_P8260170.jpg
течът по студената тръба
New_P8260170.jpg (18.47 KиБ) Видяна 5650 пъти
Последна промяна от Fen на пет сеп 03, 2010 10:18 pm, променено общо 1 път.
Армагедон - специалист
Бойлер ползван с години без капки ( конденз ) и прокапал последните 4 - 5 дни е повече от ясно, че балона е заминал. Обикновенно шуплата е в горната част. Ако не ти се дават в момента пари може да минеш със заварка, но каквато и допълнителна изолация да му сложиш, няма да е така ефективна. Сълзенето се усилва най -много при загряването на бойлера :idea: Купи си нов :!: Марка - според бюджета :o
sstefanov - майстор
Купи си неръждавейка (аз имам от 3 години на Елдоминвест и не е мръднал).
Вярно, че е по-скъпа, но като си помисля проблемите около протичането на казана и смяната на бойлери през 5 г според мен си струва.
Iliev Labs - специалист
Най-често пробивът е отгоре.
Колкото и да лепиш, ламарината е изтъняла. Не след дълго, ще протече отново, на друго място.
Продават водосъдържатели, като резервна част. Около 80 левa.
Най-добре взимай нов.
Fen - напреднал
Такааа продължение на темата , купи х си нов бойлер вертикален дипломат с заводски монтирам вузвратно предпазен клапан на студената страна. От сервиза ми казаха че мога сам да си вържа само водната инсталация, и спомената за някакви меки връзки или става въпрос за гъвкава бяла тръба . Сега найстина се налага да исползвам ..тези меки връзки /или гъвкава бяла тръба ,защото геометрично тръбите на водосъдържателя не съвпадат с тръбите от инсталацията .Тръбите на инсталацията завършват с холендри които предполагам ще трабва да махна. Доло съм качил снимки на двете страни за свързване , Въпроса ми е обяснете ми какви меки връски да взема да сложа ,,,продават ли готови за свързване специяно за бойлер със съответните резбови накрайници 1/2 цола е размера на пресъединяване . АКо някои може да постне снимка или линк ..за такива меки връзки . Предполагам не са онези меки връзки кооито ссе слагат по казанчетата за тоалетната.

Прикачен файл

New_P8280184.jpg
връзки бойлер
New_P8280184.jpg (9.7 KиБ) Видяна 5521 пъти

Прикачен файл

New_P8280185.jpg
връзки с холендри инсталацията
New_P8280185.jpg (12.57 KиБ) Видяна 5521 пъти
sstefanov - майстор
И си сложи метален италиански предпазен клапан. Моя е пластмасов (като този на снимката) и стърже ужасно при промяна на налягането на водата.
За вариантите с меки връзки потърси във форума, обсъждано е много пъти.
С 2 леви - специалист
Ако свали клапана ще му падне гаранцията - пише го на лепенката на последната снимка :wink:
schuldiner - майстор
Гаранцията на Елдом не важи ли само при техен монтаж?
Това с пластмасовия боклук е нов номер - преди го даваха "подарък", пък който се излъже да си го сложи...

На меките връзки се научих да им сменям веднага фабричните уплътнения, че нито едно не ми е издържало цяла година.
Fen - напреднал
В и К свързването е направено , .НАправих го с познатите тръби за локално парно с ПВЦ тръби с алуминиева вложка ,и 4 женски накрайника 20мм/ 1/2" и стана добре ,напълних бойлера ,теч няма , сега чакам техниците да дйодат да го вържат към електрическата мрежа

Прикачен файл

New_P8290186.jpg
New_P8290186.jpg (11.9 KиБ) Видяна 5429 пъти

Прикачен файл

New_P8290187.jpg
New_P8290187.jpg (12.12 KиБ) Видяна 5429 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с вертикален бойлер (продължение...свързването)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: