Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
John - специалист
Е,и аз да си кажа болката по бойлерите.Първо беше "Фламина",ужас и безумие,това за покритието е вярно-сипеше се като пясъкслед 2 г. работа.Взех "Теси "5 г.пълна гаранциия.Няма лошо,на 2 години нов,айде избил съм го.След последния ми светна ,че ми дават рециклирани и затова имам проблеми.Затова си взех "Аристон" 5г. гаранциия някакво титаниево покритие,за сравнение "Дипломат" с 3г. гаранция е с 20 лв. по-евтин.А,по темата да,може да се побългари само,дали си заслужава точно за този бойлер.Иначе тези термостати често дават дефект/абе,ментета навсякъде/.
mirk - майстор
Въпросния комбиниран термостат+термозащита може без проблем да се използва с контактор, просто е малко по особенно свързването му. Имах такъв Дипломат преди 15 години и работеше с контактор заварен от стария 30 годишен бойлер. Дипломата изкара 3.5г :lol:
naskoooo4 - помощник
Благодаря на всички за идеите, зная, че е възможно, но няма да се побере под капака и ще трябва да се побългарява, като половината връзки ще са изнесени извън бойлера и разбира се с друг терморегулатор от русенските или немски (имаше преди "демокрацията"). Вероятно най-добрият вариант е разменя бойлера с на вилата (елдоминвест работил е не повече от десе дни) , а на него може и контактор да се постави. Още веднъж благодаря.
mirk - майстор
Е ти как искаш :lol: При всички положения има ли контактор трябва да е във външна кутия, В горния си пост казвах само че става и с този термостат да се свърже към контактор, щото имаше мнения че не ставал заради комбинацията му с термозащитата.
soteto - специалист
Контактора е добро решение,но доста остаряло и грубо на сегашно време.Да не говорим,че след известно време работа започва ужасно да бръмчи и трябва редовно почистване, и куп изнесени кабели.На моя елдом инвест съм монтирал едно малко реле,което се побира в самия капак на бойлера и достойно замества грубия контактор вече 2 години.
mirk - майстор
Всеки сам си решава как да си модне бойлера и как да го утрепи тока :lol:
engineer - специалист
Ако е от този тип, няма как да стане.

Изображение
Трова може да се побългари
Вариантите са два:
1. Терморелето се вади около 5см. Общата му дължина е около 20см. Връзките се правят с авто-кабелни обувки
Изображение
Изображение,
необходими са по 2 от 2-та вида, и от тях към контактора. Това че е извадено малко не пречи особено на нормалната работа.
2. Сменя се терморелето с такъв вид:
Изображение
или подобно. Цената на това от картинката е 16.50 на железарията до нас.
Каналите за терморелето на различните производители са почти идентични като дълбочина и диаметър, така че винаги е възможна замяна.
mirk - майстор
:? И кво му е на кръглия че да го сменяш, не виждам смисъл. Да не мислиш че тия "обувчици" ще изкарат много. Смяната е оправдана само ако е изгорял кръглия.
engineer - специалист
Бедата му на кръглия е, че контактните връзки са от вътрешната му страна - мъжкото е на нагревателя, женското на терморелето. Като се монтира няма достъп до тях. И жица дори няма между терморелето и нагревателя. Контактните връзки дето ги виждаш отвън са да подадеш на тях ~230V, като гледай преди това да го прекараш през термозащитата на корпуса.
ми това е.
mirk - майстор
Според мен нищо му няма на кръглия, всичко си му е наред и всичко си му е вътре. Говоря за този http://www.rastbg.com/regulator.htm

Преди време имах бойлер Дипломат със такъв терморегулатор и работеше с контактор без проблем. Само дето схемата е малко по особенна. Имах един четирижилен кабел пуснат до бойлера 2ж за фаза и нула и 2 оперативни жила с които терморегулатора включваше бойлера. С този терморегулатор даже ми остана едно жило с което изнесох зануляването на бойлера директно на шината в таблото.

Терморегулатора надживя бойлера :lol: за 3.5г се сцепи и протече.

Изображение

Тема "контактор за бойлер ФЛАМИНА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: