здравейте,сладури.кажете ми,ако знаете,как се прави и съхранява хайвер тарама.Знам,че след измиването на хайвера и отстраняването на ципите се разбърква с олио и сол,след което се прибавя сух хляб,бял лук и т.н.моля ВИ такава вкусотия е.
Направен (разбит) хайвер НЕ СЕ СЪХРАНЯВА. Изяжда се.
Като се извади от рибата (купи се), хавера го осоляваш, пъхаш в буркан и заливаш с олио, да няма достъп въздухът. И в хладилник. Като узрее, като си промени цвета на оранжев, е готов за РАЗБИВАНЕ. Не разбъркване. 50тина грама, в сравнително тесен съд се разбиват с миксер. С перки, постепенно на тънка струйка се добавя олио.....
По принцип ципите се замотват по перките и така се почиства бързо и лесно. Миенето от излишната сол се прави по няколко наина, най-лесно е просто да се накисне в тензухена торбичка за час в прясно мляко.