Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ivankolev - помощник
kak и с кави ключове да направя ел инсталацията на жилищно помещение ,че когато го напусна да се изключва с магнитна карта.Моля за схема и магазини където мога да намеря необходимите материали.
dobromir.marinov - специалист
Ами хладилника ,климатика и въздуха на рибите?
Rumen Iankov - специалист
Няма ли да ти е по-лесно да изключиш гл.предпазител на таблото.
masteradmin - майстор
по хотелите съм виждал такъв ключ. Ключодържателя има пласмасова карта и като я сложиш има ток. На излизане като си вземеш ключа щеш нещеш се изключва всичко като има реле за време към 5-6 минути.
milko_do - специалист
Та такива прекъсвачи има много - всяка фирма за ключове и контакти има. Те са механични, не магнитни (не че няма и магнитни, ама и механичен ще ти свърши работа). Относно електроуредите изискващи 24 часа електрозахранване - няма друг начин освен те да са на отделен кръг различен от този с онези неща които искаш да изгасват/изключват!
milko_do - специалист
Ето тук можеш да видиш подобни механизми http://www.teletek.bg/catalog/

"Енергоспестител" са ги кръстили, но за съжаление не намерих схема за монтаж. :?
dimitar2s - специалист
Наричат ги и ключ-карта. Когато се постави картата в него, микропревключвател дава контакт и включва реле, даващо захраване за основните вериги в помещението. Предлагат се и от Шнайдер и ред турски фирми.
Palawnik - специалист
ivankolev написа:
kak и с кави ключове да направя ел инсталацията на жилищно помещение ,че когато го напусна да се изключва с магнитна карта.Моля за схема и магазини където мога да намеря необходимите материали.
Преди да получиш отговор дай малко повече информация:
1. С предпазители ли е таблото или автоматични прекъсвачи?
2. Хладилника на отделен токов кръг ли е или не е?
3. Ще правиш ли основен ремонт на таблото?
4. Ще правиш ли ремонт около входната врата.
5. Питаш за магазини, а не казваш в кой град.

В противен случай ще си теоретизираме и ще си говорим принципни неща.

Тема "ИЗКЛЮЧВАНЕ НА ЕЛ.ЗАХРАНВАНЕ ПРИ НАПУСКАНЕ НА ПОМЕЩЕНИЕШО." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: