• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
perko - специалист
Поредния въпрос за канализация.
На 40м от двора ми има улична канализация, която е правена от хората в квартала.
Разбрах се със съседите, да се свържа към нея. Изградена е от тръби ф300 (по думите на съседите). Аз съм предпоследна къща на улицата и в клона, който аз ще правя, освен мене ще се включат още най-много 2 къщи. Тоест, канала ще се ползва максимум от 3 домакинства.
След разясненията, да минем на въпроса - става ли да сложа тръби ф250 вместо ф300? Най-евтините ф300 които намерих са по 40лв метъра а ф250 са по около 20лв, което за мене голяма разлика. Освен тръби, какво друго със сигурност ще трябва, за да купя нещата накуп и да стане работата възможно най-бързо?Наклона не е проблемен, терена е със съвсем лек наклон в моя полза, тоест към канала. Няма да има каскади и други такива сложнотии.
Лошото е, че ми е спешно и не съм се подготвил нито финансово нито никак. Това упражнение беше планирано за следващата година, но се налага да го направя сега, че вече няма де да се се*е :)Ямата се затлачи и си плуваме в ла..ла ..на.
torbalan - Дървен философ
и 160 става според мен....

тук в наше село една сфинеферма е вързана с една тръба Ф110

надали ще успеете да произведете повече фекалии от тях...
masterrichi - специалист
Спокойно можеш да сложиш ф200 от черните къдравите,мисля че им беше 9 лв. метъра.
Каналски - специалист
perko написа:
...
Спокойно може да мислиш за Диаметър 200mm (даже 150) ... -> Примерна Картинка (Дълбочина=Запълване)
Мен ме мъчи друг Въпрос ! Няма лошо от Самоинициатива, то само това ни остава като действие. Ама каква е тази изградена улична канализация? Къде отива? Колко е законосъобразно да слагате тръби из улицата и да зауствате някъде отпадъчни води?
Помисли дали правенето на Нова Септична Яма (Малко пречиствателно съоръжение) със попивна/филтрационна в земята част , няма да ти излезне по-спокойно (по-улгедно) мероприятие.
perko - специалист
Каналски написа:
perko написа:
...
Спокойно може да мислиш за Диаметър 200mm (даже 150) ... -> Примерна Картинка (Дълбочина=Запълване)
Мен ме мъчи друг Въпрос ! Няма лошо от Самоинициатива, то само това ни остава като действие. Ама каква е тази изградена улична канализация? Къде отива? Колко е законосъобразно да слагате тръби из улицата и да зауствате някъде отпадъчни води?
Помисли дали правенето на Нова Септична Яма (Малко пречиствателно съоръжение) със попивна/филтрационна в земята част , няма да ти излезне по-спокойно (по-улгедно) мероприятие.
Ми това е в един от "елитните" квартали в София, без канализация.
Общия канал, доколкото ми е извсесно е заустен в главната канализационна мрежа. То няма и къде другаде да отиде.
За нова яма и дума не може да става, високи подпочвени води и съвсем малко дворно място (250м2), просто абсурд.
Ок, ще взема ф200 и като разкопая края на съществуващата тръба, ще се решава на място как да се свърже.
Мерси
Каналски - специалист
Извъм Темата !
perko написа:
Ми това е в един от "елитните" квартали в София, без канализация.
Не се ли притеснявате да копаете по улицата и да полагате тръби,
без налични някакви Хартийки с Печати по тях ?
perko - специалист
Не, това е задънена улица без изход. Не преча на никой, освен на един съсед, но той е разбран човек.
mitaka_vk - специалист
В София си е малко опасно ако ще и на нивата да копаш все ще се намери някой да изпрати инспектора да те провери. Може и да ти се размине, но защо ли нещо се съмнявам...
zimel - специалист
Aз съвсем наскоро минах през етап -външна канализация.
Ако те интересува моят скромен опит в тази област , можеш да ми пишеш на ЛС.
Каналски - специалист
zimel написа:
Ако те интересува моят скромен опит в тази област , можеш да ми пишеш на ЛС.
И мен/нас ни интересува. Ако не е тайна или срамно, напиши тук 10-20 реда?
  • 1
  • 2

Тема "Ще правя канализация, какви тръби ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: