• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
zaksofon - специалист
Здравейте майстори. Захванах се да строя антре в къщи и вече съм до етап боядисване. Работата е там, че от коридора ми хартиса около 2 кг латекс на Декоратор с тефлон от продълговатите нисички кутии. Антрето е около 15 - 20 квадрата стени , но на мазилка само. Когато боядисвахме коридора беше върху гипскартон и боята покриваше много, но върху мазилката(вар-цимент) предполагам, че няма да ми стигне за тази квадратура. Препоръчайте някакъв грунд, за да не се чудя като отида в магазина. Иска ми се да отива по-малко боя, щото не съм сигурен че ще намеря цвета, а и предполагам че с по малка развасовка грунд може да спестя и парички, няма смисъл да купувам нова кутия латекс, която да застоява на тавана после. Благодаря предварителската! :respekt:
Последна промяна от zaksofon на пет сеп 10, 2010 3:47 pm, променено общо 2 пъти.
EDI - майстор
Най-добър е системния подход, каквато марка е латекса, такава и грунда.
housedoktor - майстор
EDI написа:
Най-добър е системния подход, каквато марка е латекса, такава и грунда.
+1 за казаното от Еди
zaksofon - специалист
Значи препоръката ви е да си взема грунд на Декоратор? Хубав ли е техния грунд, щото да си призная не разбирам много от грундове :roll: От боята съм доволен, добре покрива, върху картон поне.
housedoktor - майстор
Ами как да кажа,по скоро смени латекса.От Декоратор ми е трудно да си представя по-калпав
zaksofon - специалист
Добре признавам си че не правя разлика м/у различните марки и разновидности на боите. Но така поне за обща култура можете ли да ме насочите към хубав латекс и на хубава цена де :) , а аз сега като имам такъв разбира се няма да го изхвърля, но поне да знам какво да търся когато ми се наложи. И на последно място едно такова вапросче - защо Декоратор е лош латекс, на мене ми хареса цената и за тва го взех, но пак казвам върху картон си покрива като скъп латекс. Правя сравнението със скъпа тонираща боя, която ми забъркаха преди две години за ремонта на къщата. Сега не си спомням точно марката и каква беше и цената, но определено беше поне един път по-скъпа. А тази въпросната , която ми хартиса е с готов цвят, не съм я тонирал и мисля беше 13 лв за 5 кг с тефлон. Ще съм благодарен да си изясня тези неща, все пак в очите на мойта мацка съм си цял майстор, нали ме разбирате правилно. :-D
housedoktor - майстор
За новият с тефлон не зная,веднъж опитах със старите и не ми покри и на 3 та ръка след грунда .Оттогава избягвам всячески тази марка .поне за интериорни бои.И преди да почнат коментарите- боядисал съм декари като професионален бояджия и наистина мога да преценя с какво работя
EDI - майстор
Хубав латекс - ЛЕВИС, хубав грунд - СТ 17 на ЦЕРЕЗИТ.
toni_g79 - специалист
Според мен отиваш и си купуваш една кутия латекс с цвят който искаш,удряш 2 ръце и боята си я прибираш някъде,и като ти се запацат стените до година,вадиш и оправяш!!!
marian1 - майстор
шпакловка-а-а шпакловка е нужнаааа :-D а не след време да се тюхка,за 50-100 лв спестени...
  • 1
  • 2

Тема "Препоръчайте грунд ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: