Взех си нов пасатор, с който ще се разбиват само пюретата на бебето. Но... всяко 2-3 включване задейства ДТЗ. Пасатора няма защитен проводник (не е шуко), свичко е пластмаса. Единственото което ми дойде на ум е че вътре има някой голям кондензатор, който при зареждане лъже ДТЗ-то. И тьй като е на 3 дни, реших да го върна на Технополис за рекламация. И почна един цирк... Отивам в магазина, и 4-ма върху мен да ми предлагат кредит. Не-казвам, идвам за рекламация. От информация ме пращат в сервиза (който е в магазина !). Не, тук само телевизори, вие сте за гише Рекламации. От сервиза на гише рекламации и 45 мин. чакам някой да дойде. Идва една мома, и пита какво му има на пасатора. Изключва ДТЗ. Ааа ?. Изключва дефектнотоковата защита. Аааа ? Изключва бушона. А, добре. Пуска уреда и той си работи естествено. Работи-казва, нашия бушон не го изключва.
. 5 мин. обяснявам какво е ДТЗ, ама май не разбра. Накрая написа един протокол, в който пише "Изключва токовата защита" и после дописа с химикала "дефектно" по мое настояване, прибра си уреда и каза да чакам до 1 месец отговор от сервиза. Почти съм сигурен какъв ще е отговора.
Та въпроса е : Как да тестваме уредите преди да ги купим и какво да правим в случая, освен да пием една студена ...

Та въпроса е : Как да тестваме уредите преди да ги купим и какво да правим в случая, освен да пием една студена ...