• 1
  • 2
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
KIBRIT - специалист
EDI написа:
Не махай дюшемето, циклене и лакиране е решението.По-добр изолация от дърво на пода няма.Моите подове бяха 40 годишно дюшеме, с N на брой слоеве боя.Стабилно циклене и 3 ръце лак и става като ново.Дори не запълних фугите между дъските, вида му стана много добър, като стар под в замък.Дефекта се превърна в ефект.
И при мен е толкова старо.
ако не те затруднява,давай "рецептата" ! :?
За стените-вата и гипсокартон,но не съм сигурен,дали профилите може да се захванат за дюшемето долу...
EDI - майстор
Рецептата е класическа - извиках един и ми изцикли дюшемето до здраво дърво, паднаха няколко милиметра.Понеже е старо и си имаше фуги между дъските, тях изобщо не ги закачах, оставих ги така.После ударих една ръка лазурен лак цвят бор.Две ръце полиуретанов лак ЛУРЕТАН 201, български, еднокомпонентен.След като изсъхна втората ръка, с парче шкурка 220 само прекарваш по дюшемето и сваля настръхналите мустаци от дървесината и става като стъкло.След това трета ръка лак и е готово.И две ръце полиуретанов става, като след първата пак с 220 обираш мустаците.На вилата го направих две ръце и стана много добре.Няма проблем да хванеш профилите за пода, направо с видии за дюшемето.
KIBRIT - специалист
EDI написа:
Рецептата е класическа - извиках един и ми изцикли дюшемето до здраво дърво, паднаха няколко милиметра.Понеже е старо и си имаше фуги между дъските, тях изобщо не ги закачах, оставих ги така.После ударих една ръка лазурен лак цвят бор.Две ръце полиуретанов лак ЛУРЕТАН 201, български, еднокомпонентен.След като изсъхна втората ръка, с парче шкурка 220 само прекарваш по дюшемето и сваля настръхналите мустаци от дървесината и става като стъкло.След това трета ръка лак и е готово.И две ръце полиуретанов става, като след първата пак с 220 обираш мустаците.На вилата го направих две ръце и стана много добре.Няма проблем да хванеш профилите за пода, направо с видии за дюшемето.
Много ти благодаря !
Поздрави !
valio_78 - помощник
Skapa mi se kirilicata za koeto se izvinqvam.
Pri men problema e che dushameto e kuho otdolu-nqma zgur, nqma nishto i ot godinite se e poizkriviloi skurca.Drugoto reshenie(i po evtino) e vzimam PDCH na 16mm., hwashtam go s vidii za staroto dushame, otgore podlovka i laminat.
Dani - напреднал
Здравейте всички,
и на мен ми дойде подобен проблем до главата.
При мен ситуацията е следната: (пиша само това което се различава)
има сгур под дюшемето, а самото то е изгнило и напречните греди за които е заковано, също са заминали. Конструкцията е била актуална 1939 година.

Някъде гледах брошура в която върху цементова замазка се слага топлоизолация и върху нея директно се полага ламиниран паркет.
Няма замазки, няма мазилки, няма цапане. Звучи като приказка :)
Изглеждаше много лесно, но загубих брошурката(разбирай - изхвърлил съм я) и не мога да намеря изолационния материал и въобще подробности за полагането му.

Ако някой се сеща за нещо подобно, моля споделете!

П.С.: Пускам моята тема в тази, защото са еднакви (почти) и за да не се разводнява форума.
parketmilanov - специалист
1.може да сенаправи същата възтановка от 39 година само че с разликата вместо сгур минерална вата и отгоре пласт /според възможностите шперплат 20 мм или 2 пласта ОСБ
2.сухи подове на кнауф и разни други фирми има ги в гооглето :)
поздрави и успех ...
ако има въпроси ме търси по телифоните има ги нейде по сайтовете
Б.Миланов
Dani - напреднал
Мдаааа...
И аз обмислях нещо от рода на т.1.

Другото нещо за което не се сещах какво е се води е "плуващ" под.
Също ми изглежда лесно за правене, но малко ме съмнясва. А ако не можеш да плуваш?

Благодаря за съвета!
Поне няма да се лутам в чудене, как да го направя.
k r u m - специалист
[quote="valio_78"]Skapa mi se kirilicata za koeto se izvinqvam.
Pri men problema e che dushameto e kuho otdolu-nqma zgur, nqma nishto i ot godinite se e poizkriviloi skurca.Drugoto reshenie(i po evtino) e vzimam PDCH na 16mm., hwashtam go s vidii za staroto dushame, otgore podlovka i laminat.[/quot

Най правилното решение помисли ако решиш да махаш дюшемето дали ще останат здрави гредичките отдолу ,просто изравни основата за да можеш да наредиш ламината размини го на 90градуса с дюшемето и готово.
  • 1
  • 2

Тема "Премахване на старо дюшаме и замяна със сух под" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: