• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 31
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Fortune - специалист
Ние имаме една поговорка на калпавия моряк, водораслите му виновни...

Що така забелязвам, че всеки майстор се застрахова, че предните видите ли не са си свършили работата и затова после те не носят отговорност.
KnauFer - специалист
браво на момчетата които са направили тавана :) Занимавам се с картон вече 7г. правил съм какви ли не тавани - но този "опънат"таван много ми харесва ! Искам и аз да се науча,ако някои от бургас прави такива тавани , бих се радвал да ме викни да гледам как става :) за "услугата' бих си платил :)
Fortune написа:
Ние имаме една поговорка на калпавия моряк, водораслите му виновни...

Що така забелязвам, че всеки майстор се застрахова, че предните видите ли не са си свършили работата и затова после те не носят отговорност.
Тази поговорка ми е ясна , както и много други аналогични , но "нивелацията" си е факт...
явно така е трябвало да стане, след като според майсторите нещата не са били наред
но щом са се хванали и са взели парите е било редно да го направят както го е искал клиентът или както са се договорили
Ние двамата с клиента взехме нивото...
KnauFer - специалист
бати клиента,маина ?! На къв се праи тогава ?!?!
Аз имах подобен филм - един пич иска да му прая в средата на стаята квадрат но без осн. таван ...
И му викам :Тавана ти е зле!Даи ти напрая основно ниво картон да си стане както треа ...
-ами,не,неща :)
Ест. от едната страна челото стана с 8-9мм ,разлика :)
-Ама ся що става така ... ?!?!?(казва клинта)
викам му:
-Абе ти малоумен ли си,или се праиш ... нали ти казах ?!
-Ма аз помислих че искаш повече лев ... !?!?

Имам още един такъв случаи :
клиета:
..Ми на да напраиш тук,тея колони да са 30 см. квадрат
викам му :) : Колоните не са в една линия!За да станат тря да ги напрая 40 см.
-А не :) праи ги както ти казах
след 2 часа,клиента :
Аве тея колони що не са в една линия веееееееееееее ... :@:@:@
еиии голям филм ... чак шефа ,викаха да ми се кара ... ?!
Galy - специалист
Сега се прибирам от почивка...

"аз"...да си беше мълчал братле. Така е, монетата има две страни. Сега, за да изясня напълно нещата ще отговоря на писаниятата, по всяка точка по отделно. Умишлено не изпадах в подробности, но ще го направя сега.
- Би ли ми казал с какво помещението не беше готово за монтаж? Обясни подробно моля те. Или може би имаш в предвид 30-40 см разтояниието зад вентилатора, на което варовата мазилка не беше равна и се наложи да подлоЖИМ нещо под вашия профил? Това ли смяташ за проблем :) Всъщност, сега се сещам, че подлагането извърших аз, с моя си винтоверт! Ужас

- Относно нивелацията... Нека вмъкна, че нивелация се взима с нивелир. При вас май не видях такива помощници. Предоставих Ви два нивелира + един лазерен + дълъг мастар! Така...каква е нивелацията, която са ви дали с плочките няма никакво значение. ВИЕ СТЕ ДЛЪЖНИ ДА ПРОВЕРИТЕ, след което да вземете решение! В другото обаче си прав, импровизирахте на 100 %... в кое ли не, не само с нивелацията! Да продължим нататък...Да, така е, предопредихте ме за лайсната. Какво лошо има в изказването ми "Добре че не ме дразни" Ако ме дразнеше, нямаше да се съглася, нали така?

- Диодите ги монтирах аз! Много добре са си закрепени. Какво те вълнува тук не разбирам?

- Кои проблеми не бях решил аз бе Радо? На мен проблема ми е да дам поръчка и да платя. Реших си ги и двата! Това че идвате на монтаж без дюбели, това че се наложи да ровя из старите торби вкъщи за да не проваля монтажа, да броим бройките на дюбелите един по един (моите + вашите) Това мои проблеми ли са? Колкото пъти говорих с твоя "шеф", толкова пъти му обясних, че картона е лепен, че държа да вземете дълги дюбели, за да хванат в стената, за да стане здраво. Какво направихте Вие, идвате ми на монтаж върху картон на лепило с 4см дюбели. И най фрапантното...въпреки че няколко пъти тактично повторих, че тези дюбели няма да станат, вие си дупчехте, слагате дюбела, биете витлото и се чудите защо не хващало...ами няма как да хване. След това...намерих вкъщи 10см дюбели и започхте да се мъчите да биете дупки. Ами така ще е, като няма други. Я кажи и друго, колко дупки пробихте общо за монтажа на моя таван? Грубо...спомняш ли си? Ще ти кажа, не повече от 30. 7-8 от тях пробих аз, едва издържах, вярвай ми!

- Разкажи на колегите, моля те, с какво във вашата фирма навивате витла? И защо витлата ви превъртат? Тук "професионализма" си казва думата. Витла се навиват с перфоратор Крес! Идеаааално. Предложих ти моя винтоверт, но ти каза че си си свикнал с перфоратора. No Coment!

- Преди "петото" Спомени тук, пред колегите, на колко места сгафихте с тавана. Мисля че на два пъти лепихте дупки..."Ама то това било от машината" Мен ме боли .... от какво е.

- Оооо, забравих и за друго...помниш ли кое те измъчи най-много. Няма такава глупост братле. Да сложиш тавана, да го опънеш и тогава да разбереш, че си забравил да сложиш дюбелите на един профил и той останал във въздуха. Няма такава глупост, съгласен ли си? Сваляхте тавана, слагахте дюбелите и наново...

- За да сме корекни докрай, ще спомена и за най-важната част - ПЛАЩАНЕТО. Мълчах си, ти си си виновен. Историята с тази "фирма" започна от там, че мой добър приятел щеше да поема монтажите за Казанлък. Та той ми звъни и казва, че фирмата давали цена от 50лв. за квадрат. Заедно с него звъннахме по телефона на управителя Тодор Тодоров и той потвърди - "Дааа, цената е 50лв за квадрат" Лесно сметнах, че моята баня е 3,5 квадрата, за да си направя някаква сметка. Потвърдих поръчката. Дойдоха, взеха размери. Не бях готов с диодите. Те не предлагаха такива. Навиваха ме да сложа друго платно без светлина. В последствие се оказа, че нямат моето платно и затова били навиванията. Чаках доставката на платното 2-3 седмици. И изведнъж видиш ли, цената на светлопропускливото платно била другаааа, с 30-ина % по висока. Добре, само че шефа ми обявява нова цена - 450лв. за моята си 3.5 квадрата баня. Можете да смятате нали? Започваме разговори по телефона. Казах им че ще отхвърля ангажимента. Платното обаче било готово, какво ще го правим??? Започнаха едни глупости...че моята баня била първа в Казанлък, че ще ми направят отстъпка...станаха 400лв...последно 350. Съгласих се. В деня на монтажа дойдоха в 17.00. Като добър домакин предложих и напитки, слязох до магазина, взех....Монтажа завърши към 1.30 през ноща. След всички цигании, управителя ми заявява, че дължа 350лв за монтажа + 50лв. за "Туй-онуй"

Радооо, трябва да сте благодарни, че взехте пари от този монтаж! Просто се благодаряй, че попаднахте на човек като мен. Щеше да е лошо! След всичко това отново ме питай защо ви наричам пълни аматьори! Не напразно по време на монтажа те попитах отколко време си в тази "фирма". Съжалявам. Аз съм коректен човек. Спестих ти някои неща, но ти си нагъл! Ето резултата...
Galy - специалист
KnauFer, майна, ти с кво навиваш витлата? :lol:
Galy - специалист
dundurma, :)

1. Хората се постараха бе, кой колкото може!
2. Абсолютно си прав! Така правя и аз в моята си област. Два пъти идваха на оглед...както и да е
3. На sasooooo ще му отворим една бира :wink: Няма грешка

Хахах...недей, че до гуша ми дойде вече. Ако бях с този акъл преди 2-3 години, щях да постъпя по малко по-рзличен начин ама а де. Малко остана, щом направихме тавана в банята, страшно няма. А относно Гошо и Пена... :lol: Хубавото в цялата тази приказка е, че на 100 и кусур квадрата нямам нито един комшия. От никъде. Една стеничка 2.50 граничи с комшиите и аз я напълних с двойна вата.
Galy - специалист
solo, с теб по много неща си приличаме в ремонта стана ясно по-рано, но сигурен съм, в тази част, която коментираме нямаме допирни точки :lol:
Едва ли би издържал.

П.С. Доволен ли си от ТЕКА-та?
solo5 - майстор
Доволен съм от Тека-та :roll:
имам само една козметична забележка към моя модел:
гравираният надпис TEKA е наобратно спрямо нашите БГ представи
ако преливника е от страната на батерията надписа стои наобратно
явно преливника при испанците се намира на предната стена на мивката
плюса на такова изпълнение, е че така няма да се вижда
а минуса е, че връзката на преливника застава грозно отпред в шкафа

P.S. но като цяло съм много позитивно настроен към марката Teka :roll:
Shark - специалист
За пореден път се убеждавам колко нагли са "майсторите" !
Защо ли ми се струва, че нищо ново не казва Galy с поста си! Даже не си струва човек да влиза в подробности, всички знаем на какво ниво са "майсторите" и колко трудно се намират истински такива.
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 31

Тема "Ремонт, който продължава...дълго :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: