Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
vk - специалист
Ето дистрибутори на Елмарк(Elmark) за София. Долупосочената Елма ООД(която е бургаска фирма) е дистрибутор и на Moeller.
Изображение
blv - специалист
Маи му е минало времето за препоръки. А и Елмарк не е за хвалене (от опит) :wink:
solo5 - майстор
pavelari написа:
но легранд ме очароваха изключително - много са яки добре стягат и 4 квадрата кабел
дай инфо дали не се скапват връзките при вкарване на 4 квадрата в конзолната кутия :?
naB4o - специалист
Всичко в нас, без твърдата връзка за печката е на Шнайдер, вече година нямам грам оплакване. Таблото с бушоните ми е на Мерлин
1115 - специалист
Legrand или Gewiss

Тези двете са много яки.
Имат чудесни неща.
moimoimoi - майстор
http://www.gewiss.si/izdelki/domo/eco_60
gewiss серията е ECO 60
красиви,качествени и много удобно за монтаж
sasooooooooo - "специалист"
Аз пък да се оплача от Шнайдер-а.
Таблото им тясно, не е предвидено за аванси. Никаква възможност за коригиране, при фиксирано дъно;
Ринговете им било то пластмасовите или металните, не стягат добре, колкото и да навиваш...;
Искат си специална конзола за вграждане /или правиш магарии за да пасне в универсалните/;
Бойлерният им ключ е направен така, че да се включва надолу...
Панелните им контакти трудно се фиксират, ако конзолата не е добре нивелирана.
:ka:
PCL82 - майстор
Да споделя и аз малко впечатления.

За Legrand като цяло съм доволен, но имам малко лоши впечатления от серия Carvia, произведени в Чехия. Винтовете за фиксиращите крачета са от много мека стомана като за пирони и при по-силно затягане им се късат главите, а без добро затягане просто шаваха в конзолата. Пластините им ми се видяха добри. Чешката им серия беше на полувина по-ефтина от друга серия, правена във Франция.

За Jung мога да кажа много добри впечатления като качество. В Германия масово се монтират, но цената им е от 2,5 евро нагоре.

Прави ми впечатление, че в Европа за контакти и осветление се ползва основно кабел NYM 3х1,5мм2 което обяснява, защо основите са по-слаби, но монтажът е облекчен. Само при отдалечени кръгове с дължина над 14 метра и такива за мощни консуматори с продължителна работа слагат 3х2,5мм2
kam34 - специалист
Друго си е нашенеца като им прасне 4кв, какви са тия конци по 1.5 :lol:
vk - специалист
Ами да вземем и ние да слагаме такива кабели за апартамент, вили , къщи и прочие (NYM). Елкабел-Бургас видях че го произвежда. Дават му допустим ток 15-18 Ампера.
Изображение

Тема "Контакти , ключове...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: