Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ribnikolaevi - майстор
Ники274 написа:
коя схема от всички по точно те интересува?
Датчика за движение две фази и една нула ли има? Как точно работи той?
Въобще, имам датчик за движение, ключ и напржение, съответно фаза и нула. Как точно трябв да се свържат всички тези неща, за да стане това, което искам? Относно съвета по-горе, това се подразбира от самосебе си, но благодаря за напомнянето все пак. Дажи преди да окача нещата по тавана, ще ги тествам на едно парче гипсокартон примерно. Тавана обаче е картон, а не растерен. Затова трябва да се справя преди картонаджиите. Ако може да се смята за късмет, картонаджията засега не си вдига телефона, така че имам малко време.
blv - специалист
От кутията дето отива ключа до датчика 3х1.5; датчик към лампа пак 3х1.5; от кутията до изключващия контакт на шкафа 2х1.5; от контакта (ако има втори през него минава 2х1.5) до лампата продължаваш с 2х1.5. На лампата ти излиза (2х1.5)+(3х1.5) т.е. захранена е от две страни.
ribnikolaevi - майстор
blv написа:
От кутията дето отива ключа до датчика 3х1.5; датчик към лампа пак 3х1.5; от кутията до изключващия контакт на шкафа 2х1.5; от контакта (ако има втори през него минава 2х1.5) до лампата продължаваш с 2х1.5. На лампата ти излиза (2х1.5)+(3х1.5) т.е. захранена е от две страни.
Благодаря много! А можеш ли да драснеш схемичката, иска ми са като правя нещо, то да ми е ясно?
Ники274 - специалист
Според мен си пусни един захранващ кабел където ще ти е датчика и пак захранващ към оконсуматора,така ще можеш при всякакъв модел фото управление да си подкараш осветлението.Ако ремонта ти позволява си остави съществуващата инсталация и вземи захранване направо от таблото и от датчика пусни кабел направо към осветителното тяло,ползвай СВТ 3х1,5 .Това според мен ти е оптималния вариант,ако искаш за всеки случай си закарай и един кабел от ключа до датчика(ако е на тавана),така ще имаш възможност за повече схемни решения : )
blv - специалист
Ето я схемата :)

Прикачен файл

Shema_1.dwg Model (1.jpg
Ето Н.Ц. може и да не ти трябва но 1х1.5 с двойна изолация трудно ще намериш
Shema_1.dwg Model (1.jpg (33.73 KиБ) Видяна 5164 пъти
fikata - майстор
blv написа:
Ето я схемата :)
Проводникът N.C. е излишен.Достатъчно е от микропрекъсвачите да се подава фазата L, а нулата N за лампата да се вземе от захранването преди датчика..
Последна промяна от fikata на пон сеп 13, 2010 7:16 am, променено общо 1 път.
Ники274 - специалист
е тя нулата не се комутира,в 99% от инсталациите си е на твърда връзка : )
blv - специалист
Няма как (не е редно) да пуснеш едно ПВА1х1.5. Обясних защо
:?
ribnikolaevi - майстор
Може ли да се каже, че опростено, схемата е следната:

Прикачен файл

Osvetlenie antre.jpg
Osvetlenie antre.jpg (17.74 KиБ) Видяна 4763 пъти
fikata - майстор
ribnikolaevi написа:
Може ли да се каже, че опростено, схемата е следната:
Тази схема не е вярна защото и липсва захранване на датчика..и ключ.

Тема "Осветление на антре" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: