• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
MamaMy - майстор
Това за санитарния силикон не го споменах защото мислех, че е задължителен между плочките и мивката. Дюбелите са купувани от Практикер и дължината им беше много голяма, но вече не помня колко. Минаха 3 години от тогава. След навиването на дюбела се наложи да навием по една гайка и излишното го рязахме с ъглошлайфа. По същия начин монтирах и тоалетното казанче, но забравих да сложа тръбите и спуках шпакловката по ъгъла на картона. Не съм го оправял, че ми беше писнало и все още си седи така. :?
kretio74 - специалист
Мерси за отговорите оказа се че разстоянието е 14 см. и по липса на дюбел направихме като срязахме един и го наставихме с 8мм шипка. и после го навихме по начина показан от Мама мУ. Хвана учудващо здраво. Не съм забравил силикона, той просто е задължителен.
Мерси за помоща !!!
plo4kata - специалист
MamaMy написа:
Не се занимавай с глупости. При мен е тухлена стена с единички и гипскартона е на 10см от стената. Използвани са дюбели от едната страна като видия, а от другата като шпилка:
Изображение
Дупките в картона са по-големи и върху дюбелите са нанизани парчета пвц тръба които ограничават при стягане на мивката хода и назад. По този начин не се огъва картона.

Прикачен файл

12092010_017.JPG
вижте колеги това не са глупости измислени,а неща които се практикуват с традиция от години и не е нужно да откривате топлата вода и да окачвате мивките в нищото с дюбели,защото на ваште деца ще падат на главите
12092010_017.JPG (91.33 KиБ) Видяна 5547 пъти
housedoktor - майстор
Само не ми е ясно тези системи как ще се приложат на ГОТОВА баня,със залепени плочки и т.н.Иначе никой не ги отхвърля
plo4kata - специалист
тези системи трябва по някакъв начин да се имитират при свършен факт,предложих начин по-горе с конзоли за по-голяма площ зад мивката,силикона за залепване на мивката е абсолютно задължителен,а дюбелите не бих ги сложил в тази ситуация дори и на врагът си.
  • 1
  • 2

Тема "Поставяне на мивка в баня СПЕШНО" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: