• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
Здравейте хора!
Къде да търся дърводелски тезгях, продават ли се някъде (нови или ползвани) или трябва да си поръчам в работилница. Става въпрос за райна на София. И колко струва един тезгях, ориентировъчно.
Благодаря Ви!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
И аз търся. стар, ама нямаааа
mladkal - майстор
Мой приятел скоро се зариби с дърводелеството, понеже има голяма вила и идеи да си я направи с много дърво, дървени нещица из нея и т.н. Мерак му бе на човека и започна от оборудването - в частност от дърводелски тезгях. Ходи рови, търси насам натам, но никъде не можа да си намери в района на Стара Загора, че и по-далеч. За това тогава прибягна към чичко Гугъл и позяпа варианти за wood work bench. Има доста идеи и картинки, но има и доста основни неща, които сам трябва да пресметнеш: нужна работна площ - какви неща ще изработваш; какви ръчни електроинструменти ще ползваш; устойчивост на плота и т.н.
Тезгяха, който изработихме заедно бе не съвсем дърводелски,т.е. направихме го универсален -хем за дърводелство, хем за всичко останало. Основата-конструкцията използвахме тръби от скеле (останали от строежа), разни винкели, винкелчета, рокселни железа. Плота си го изработи при професионален дърводелец от бук. Всичко останало бе импровизация и желание да сатне един приятен работен кът, където всичко да е "под ръка" и функционално
Все пак форума е направи си сам и идеята е да си направиш нещо, което хем ще си е твое творение хем ще е най-доброто съобразно целите ти.
Желая успех! ПП.Ако мога да бъда полезен с нещо -ЛС
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Абе не е баш тъй. защото ползването на дърводелски тезгях е едно, а за изработката му се искат и други инструменти и тн и тн. На мен, например, проблем ми е материала.
А относно универсалния тезгях - имам два. Та аз откак изтървах разпродажбата в едно училище все си търся.
Честно казано, тихичко разчитам на Шотик и ГДанчов, Те ми правят впечатление на хора в досег с такива неща. Надявам се пусналия темата да се сдобие с два и да пусне единя на ближния :)
Дай-боже да намеря два и единия ти го обещавам! :)
В краен случай ще си направя, но ще изгубя много време защото нямам удобствата и време, а пък и къде ще ги търся тия резби за стягите хич не ми е ясно! Мерси колеги!
griffin - майстор
Менгемета за дърводелски струг има да продава, тук мисля че на райдър бях гледал някъкво цена не мога да кажа иначе ако си внесеш отвън бяха от 70 лв нагоре според качеството, вариант е да намериш стругари да ти направят резбата и гайките но въпреки всичко добре е тезгяха да е от твърдо дърво плота :-)

Лично аз съм с маса без такова дърводелско менгеме, но с повечко стеги свършвам каквото ми трябва :-)
Mitkoasd - специалист
Още мераклий има ли за дърводелски тезгях?
Nejdet - специалист
Има.

Какво предлагаш? Дай снимки, къде се намира, цена!
sabi69 - специалист
Последна промяна от sabi69 на вт сеп 14, 2010 4:34 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2

Тема "търся тезгях" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: