Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Ники274 - специалист
елктромера отчита мощността ,има две намотки,напреженова и токова ; )
ArturDent - Почти Безобиден
К'ви векторни диаграми, к'ви пет лева. Нещо толкова просто го обръщате на висша математика.
То си е Закон на Ом. Учи се в основното училище.
Изображение
fikata - майстор
Електромерът отчита енергия/работа/ Т.е ток по напрежение по време..
От любезно предоставената ни формула на Ом, където R е активното съпротивление и е постоянно при нагревателите виждаме,че при по ниско напрежение и токът пада.Ако имаш по ниско напрежение вкъщи котлона ти грее по слабо и лампата ЛНЖ двети по слабо.Но плащаш по малко ел.енергия за единица време.Това не е така при асинхронните двигатели..където при спада на напрежението токът се увеличава,двигателя се опитва да запази консумираната мощност...
Последна промяна от fikata на пон сеп 13, 2010 8:30 pm, променено общо 1 път.
Ники274 - специалист
Тез асинхронни не ги остай на мира ве,изчакай ги малко да си починат поне,че прегряха :lol:
А за електромера пропусна да споменеш тарифите и загубите :shock:
...сега сериозно по въпроса-как разбра че електромера отчита време?
Вземи един стар електромер,че по проста схемата,и ми кажи брояча как отчита времето :?
fikata - майстор
Ники274 написа:
Тез асинхронни не ги остай на мира ве,изчакай ги малко да си починат поне,че прегряха :lol:
А за електромера пропусна да споменеш тарифите и загубите :shock:
...сега сериозно по въпроса-как разбра че електромера отчита време?
Вземи един стар електромер,че по проста схемата,и ми кажи брояча как отчита времето :?
На този въпрос предпочитам да ти отговори моя син, ама като се върне,че още е във ваканция..
lz1wvm - специалист
Като гледам,всичките понятия искате да ги съберете в една тема....ама така не става.До колкото виждам се говори за пад на напрежение,и от какво се получава.Така,че ако може по конкретно по темата.
fikata - майстор
lz1wvm написа:
Като гледам,всичките понятия искате да ги съберете в една тема....ама така не става.До колкото виждам се говори за пад на напрежение,и от какво се получава.Така,че ако може по конкретно по темата.
Ти май забрави,че днес темата беше продължена с въпрос:
"...За мен например е интересно, това че пада на напрежение увеличава консумацията на ток - валидна е такава зависимост ..."

На който ти отговори,че с увеличаване на товара/тока/ пада на напрежение се увеличава.Което е вярно, но не е отговор на въпроса..
Ники274 - специалист
lz1wvm написа:
Е какво толкова сложно има,най-често пад на напрежение се получава от несъобразено сечение на захранващия кабел,кофти връзки по трасето или калпаво захранване.Няма много варианти : )))))
А за електромера пич,да знаеш,че отчита моментната мощност посредством две бобини(ток и напрежение),които на свой ред въз основа принципа на електромагнетизма подкарват един брояч механично(подобен на старите касетофони където имаше навремето във всяка къща).При новите се ползват едни пикчета за преобразуването на сигнала от бобинките,ама там пак е налице броячната система.Ако на това му викаш,че се отчита и времето,т.е. работатата значи съм съгласен с теб ;)
ArturDent - Почти Безобиден
По-просто казано - моментната мощност се интегрира, един вид сумира. ;)
lz1wvm - специалист
Не виждам защо трябва да се намесва електромера.Пада на напрежение в единия проводник е,квадрата на тока протичащ през него,умножен по съпротивлението му.А пада на напрежжение при консуматора трябва да се умножи по 2,щото са 2 жици и се предполага,че са с еднакво сечение. :)

Тема "Пад на напрежение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: