Мечтата на всяка домакиня
svetliopi44 - Чирак...
Е то и да не е алуминии канта кото се опържи един път на отворена вратичка ,ще почне да внимава.
grammy - специалист
виж кухнята на звездев, ама не гледай кво готви, ами сандъците зад него :lol:
Liubo3 - специалист
Споделям мнението на Solo5.Може да изглежда много добре но може и да е по зле от кич даже.Всичко зависи от проекта най вече....съвета ми е този който ще ти прави кухнята да ти направи визуализация която малко от малко ще ти даде представа за крайната визия на композицията.
Инъче относно комфорт ще подскажа че алуминия се драска и по ръбовете между него и пдч-то се събира мръсотия във времето.Изисква по сериозна доддръжка.Ето и едно JPG....на мен ми харесва :thumbs:

Прикачен файл

30.jpg
30.jpg (191.23 KиБ) Видяна 6486 пъти
estorm - специалист
Тази снимка много ми помогна . Освен визията на канта и с този трегер там , че и аз освен комина имам такъв и се чудех как да го вкарам в плана.
А каква е максимално допустимата височина на долния плот ? Моя сега е на 90см от земята но крачетата са толкова кñси / 7см/ че не мога да пъхна рñка отдолу. Не е късно да ги сменя .
rum_sz - специалист
Още един модел

Прикачен файл

215[2].jpg
Аз ползвах този модел профил.Но цветът е твое решение.
215[2].jpg (4.28 KиБ) Видяна 6368 пъти

Прикачен файл

20_158[1].jpg
Може и с mdf профил, получава се това хем по лесно и не толкова скъпо.
20_158[1].jpg (76.14 KиБ) Видяна 6368 пъти

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (45.54 KиБ) Видяна 6368 пъти
Liubo3 - специалист
estorm написа:
Тази снимка много ми помогна . Освен визията на канта и с този трегер там , че и аз освен комина имам такъв и се чудех как да го вкарам в плана.
А каква е максимално допустимата височина на долния плот ? Моя сега е на 90см от земята но крачетата са толкова кñси / 7см/ че не мога да пъхна рñка отдолу. Не е късно да ги сменя .
Правя цокъла 100мм висок, но общата височина на долните шкафове я запазвам на 900мм със плота.Някой пускат цокъл 150мм но за мен е само загуба на място от шкафовете които така и така все не достигат.Сложи крачета с височина 100мм, ако не ти е прекалено високо шкафа ще е висок 930мм.
bogomilZ - специалист
дай снимка на домакинята в цял ръст и по нея ще определим височината на шкафовете
shadowman - майстор
Има стандарт (някакъв) на долния ред - 100мм крака 720мм шкафове + плота. Обаче ако има обикновенни уреди като пералня или миялна увеличаваме височината на шкафа, инак с крака 150 мм е грозно.
solo5 - майстор
ако ще вгражда уреди няма проблем за височината
прави си я както на него му е удобно
но ако ползва готварска печка без да вгражда и направи височината на шкафовете 90см или 100см,
а височината на самата печка е 85см ще е малко неприятна гледка :?
estorm - специалист
Ами защо изобщо продават тогава тия 7см крачета като се регулират само до 9см Идеята ми бе да печеля място но сега май нямам избор и отивам към варианта плот на 93 което означава че и гърба трябва да намаля за да не отидат тогава горните шкафчета твърде високо . Разстояние от 60см помежду им добре ли е ? Горните са високи 70. 93+60+70= 223см . Това съотношение добро ли е ?
МДФ канта от снимката не го намирам за да преценя лично, но мисля че онзи алуминиевия с пластмасовите ъгли ще ми свърши работа. Някои слагал ли е такъв ?

Тема "алуминиев кант вратички и ъгли на гърба ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: