• 1
  • 2
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
ArturDent - Почти Безобиден
Проблема е че навеса и кенефа нямат достатъчно височина.
Навеса, така като гледам е с височина една лопата ;)
dito - специалист
Pol написа:
... и помежду цепката - над гредите вляво слагаш един олук, който да хваща водата и от двата покрива, като го заустваш да тече на улицата, която предполагам е зад зида.
Това не ми се струва добра идея, дори да успее да го реализира. Стрехата е хоризонтална и няма как на нея да сложи улук под наклон (да стане като улама), ако правилно съм те разбрал де.
orlin740 - напреднал
дайде някакви идеи де. Да няма височина. Откъм ВЦТо е 2.20 см. а откъм навеса е около 170 см. ислех варианта покрива на въображаемият навес да е прав и под наклон към оградата. Значи от началото да е на височина 240 см., а в края около 2 м. Покрива ще препокрива покрива на ВЦТо и на навеса. Улуците ще поемат водата. Също интересен ми е планът за продължение на покрива на кенефа към навеса но не мога да си го обясня как технически ще го изпълня.
orlin740 - напреднал
в грешка съм в дясно най ниската точка на челната дъска е около 180 см. а керемидата започва от около 2 метра.
Делян - специалист
Може би по-скоро някакъв двускатен несиметричен покрив, като на снимката долу. По-късата страна - към нужника, а по-дългата и с по-малък наклон - наляво. Така в ляво, по-ниската част може да сложиш масата, а в средата и вдясно - барбекюто. Съответно от двете страни на ската слагаш улуците. Или към нужника, ако няма място - без улук, долу на земята отвеждаш водата - гледам слагат такива бетонни легла по тротоарите да отвеждат дъждовната вода от тръбите на улуците към улиците.

Прикачен файл

naves.jpg
naves.jpg (223.92 KиБ) Видяна 9596 пъти
dito - специалист
Pol написа:
Баце - аз съм прозд счетоводител, ма съм сигурен че нема стреха да не е хоризонтална.
А, има, има :lol:

Може би не съм те разбрал добре - ако предлагаш да са два отделни покрива, като скатовете и на двата събират вода в един улук (който в някой край е малко под нивото на стрехата заради наклона си), може и да стане. Аз разбрах, че предлагаш да са свързани конструктивно двата ската и между тях да се получи улама (вътрешен ръб на покрив), на която вече няма как да се даде наклон. Обаче не зная дали такъв улук може да събира водата без капе, ред е на майсторите да се изкажат, аз пък съм прост общак :-D В смисъл, давам всичко за общата кауза :-D
JORO - напреднал
При всички положения ще има работа да се върши, така че не го мисли много, ами променяй ъгълът на покрива на тоалетната и пусни гредите над навеса... пак не е оптимално решение, но мисля, че ще е най-доброто в твоя случай! Така ще имаш достатъчно място във височина и единственото проблемно място ще е водата от навеса - то е ясно, че ще сложиш улук, но при някакви сериозни навявания и порои...
Ето ти една проста схемичка, надрасках я набързо...
Ако не ти е ясно нещо - питай! Успех!

Прикачен файл

.JPG
.JPG (28.2 KиБ) Видяна 9741 пъти
orlin740 - напреднал
много благодаря за съветите ще се вслушам в някои моменти. Предстои работа. Надявам се да се получи.
orlin740 - напреднал
orlin740 написа:
много благодаря за съветите ще се вслушам в някои моменти. Предстои работа. Надявам се да се получи.

Прикачен файл

ффффф.jpg с голямо закъснение, но го направих и реализирах една от идеите си. Мисля, че се получи добре съобразно обстоятелствата
Тани - модератор
Добре се е получило- може да се ползва при силно слънце да пази сянка и за сняг също ! Ако вали дъжд обаче ще е проблем ! Помисли за улуци!
  • 1
  • 2

Тема "навес на вилата." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: