Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Nimi - специалист
Има си камери с вградени балуни а и отделно се предлагат. Изобщо не съм имал идеята да се прекарва директно видеосигнал по усуканата двойка.
rolls - специалист
Ники274 написа:
...rolls а каква система слагахте там?
Махаме Guardall-а и го сменяме с EVO 192. В няколко клона на въпросната банка.
Ники274 написа:
...Това някакъв вартиант на ава-та ли е,като гледам датчиците са телетешки май.Безжичните аларми за мен са луксозно изпълнение на СОТ със занижена степен на сигурност-лично мнение ;)...
Еле пък с това ...
Minkov - специалист
anipl написа:
Къщата се намира около Варна , Боровец се казва местността.
Не съм от Варна, но съм сигурен, че там се продават канадски алармени централи DSC, които имат опция за свързване на един датчик по двупроводна линия. При такова свързване, с двойни крайни резистори (DEOL), се следят 4 параметъра на линията и датчика, което позволява по един 4-жилен кабел да се пуснат 2 датчика, по 6-жилен кабел - 4 датчика, по 8-жилен кабел - 6-датчика. От централата кабела отива до първия датчик, от него до втория и т.н., което ще ти спести много труд, а и ще ти позволи всеки датчик да е на отделна зона, което е много важно после, при експлоатацията. Не че не може да се навържат няколко датчика на една зона, ама какво ще спечелиш?
Централите DSC не са скъпи, но са с много богати възможности, а ако до местността Боровец няма патрул на СОТ, към такава централа можеш да си свържеш GSM модул, който да ти "пее" за всичко, което се случва в твое отсъствие. Какво да ти съобщава си избираш ти, защото всяко известие е на цената на един SMS.
Аз пак си поддържам мнението, че видеонаблюдението без жива охрана е крайно неефективно.
Ники274 - специалист
Колега по принцип и аз си мислех за едно DSC ,с клавиатурата на втория етаж ,като се набере кода за излизане да следи входната врата и ако не се отвори да пусне само периферната охрана.Това поне са го измислили и доста улеснява за клиента.За зоните едва ли някой иска да ги съкрати-най добрия вариант е зона-датчик.Дали ще е двойно или единично балансирана системата си зависи единствено от инсталатора,и двата варианта са добри.Местност боровец е вилна зона и е малко далече от Варна,там има средно ниво на престъпност поради доста изоставени вили,или който се посещават само събота и неделя.Там вървят и двата вида кражби-бързи и с изнасяне на всичко налично.А отделно си има цигани с каруци ,които си "взимат" каквото си харесват от двора ако няма никой .....Това за GSM модула ми звучи малко несериозно клиента да се охранява сам.Например звънва му посред нощ алармата и как трябва да постъпи според теб,да отиде там и да набие една групичка от 4-5 човека,които може би са въоръжени?
А видеонаблюдението,ако е с дивиар,който е скрит добре и не го докопат крадците си е доста добро решение.
vk - специалист
Ми те и СОТ-аджийте няма да могат да набият една група от 4-5 човека. Едва ли толкова души ще атакуват една вила. Обикновено един, най-много 2-ма за кураж.
Nimi - специалист
Всички аларми вече имат нощна охрана.

В Боровец се подвизават 2 или 3 СОД-а...
Ники274 - специалист
Nimi написа:
Всички аларми вече имат нощна охрана.

В Боровец се подвизават 2 или 3 СОД-а...
Кажи ми коя друга аларма с набиране само на кода да разпознава дали да включи пълна охрана или частична-говоря без натискане на други бутони ;)

vk където смятат да изнесат всичко отиват доста хора.Ти ми говориш за бързи кражби или с цел взимане на бижута и пари,а за оглозгване на къща не се замисляш май как става :)
Nimi - специалист
Другите си имат отделени бутони за тази функция :lol:

Спора се измества в посока извън темата! Можем да го продължим на ЛС, скайп, ICQ или каквото и да е.. ако има необходимост.

ПО темата... кабел до всеки датчик, до клавиатурата, до сирените (колкото и да са), до таблото с бушоните (може и мостовак), евентуално и до телефонната линия. Ако се охраняват врати и прозорци аз бих обходил външните врати и прозорци на всяка стая с един кабел (или поне така го правя). Много точно се спомена за долния край на вратите :thumbs:
Кабел - желателно 6х0,22 (екраниран).
Ники274 - специалист
Nimi с колеги рядко споря,по-скоро обменяме опит :)
Може да не съм разбрал правилно,но за телефоната линия е най-добре 6х0.22 ,а не двойка,понеже сигнала трябва да се върне до апарата.Кабела за прозорците и вратите задължително в долния край и ако се монтира пвц дограма да се пробие касата и да се пусне вътре в профила,с лепящ пвц кафяв или бял мук тези датчици ще останат незабелязани и няма да дразнят отстрани.Отделно се монтират в долния край ако се пуска под охрана и се оставят прозореца или вратата полуотворени да не задействат алармата.
Това от мен,дано съм бил полезен :)
IJAN - специалист
Nimi написа:
Другите си имат отделени бутони за тази функция :lol:

Спора се измества в посока извън темата! Можем да го продължим на ЛС, скайп, ICQ или каквото и да е.. ако има необходимост.

ПО темата... кабел до всеки датчик, до клавиатурата, до сирените (колкото и да са), до таблото с бушоните (може и мостовак), евентуално и до телефонната линия. Ако се охраняват врати и прозорци аз бих обходил външните врати и прозорци на всяка стая с един кабел (или поне така го правя). Много точно се спомена за долния край на вратите :thumbs:
Кабел - желателно 6х0,22 (екраниран).
До колкото са ми казвали екраниран само ако са на Телетек.Иначе неекраниран.

Тема "Окабеляване за сот" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: