• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
kavi67 - специалист
Здравейте,имам няколко въпроса на който бих желал да отговорите.Доста се порових из форума,но не видях категорични мнения на кой от параметрите да заложа-дебелина или плътност?Става въпрос за 2-ри етаж от къща(първият не е мой и няма топлоизолация) в гр.Варна,тухли '4',неизмазана от вън.Смятам да лепя на 'топки' и обкантвам всяка плоскост.В една тема видях за лепене на ТИ с пяна,но освен че ще излезе по-скъпо трябвало да се подравряват плоскостите по няколко пъти защото издувала пяната,и незнам дали пяната ще 'обере' неравности около 1-1,5см по дължината на зида(11м).Иначе,по проект етажа е зададен с 5см ЕПС с плътност 25-30кг.на куб/м.И на каква (външна)мазилка да заложа след това-силиконова или силикатна?За моят край препоръчват силиконова,но няма ли да се компрометира 'дишането' на стената в този случай?
javor4o - специалист
Ако си вземеш пяна за топлоизолация ,няма да се раздува :-D
ceresit CT 84 и лепиш смело.
и няма да го чакаш да съхне 1 седмица,след 2 часа си готов за дюбели и шпакловка.
Успех :)
vancho20 - специалист
По евтини пистолети за тези пяни има ли?
Днес гледах в Практикер 116лв :shock: .
Пяната на Церезит е 16лв и е за около 6м2, на Титан е 10лв за 10м2 в Баумакс има и една от 6-7лв.

За изолацията смятам че знаеш, колкото по плътна =може и по тънка.
За външна под 8см ЕПС се намаля ефекта от ТИ.
torbalan - Дървен философ
казуса ми напомня оня виц, дето младите монахини спорели дали е по-готинсо мъжкия член да е дебел или е по-гот да е дълъг...
тъй като не достигнали до консенсус, решили да питат игуменката на манастира... тя била стара и умна жена...
отнесли въпроса си до нея, тя се замислила и казала замечтано...
-нищо че е дебел, нека и да е дълъг....

та и с изолацията е така - колкото повече - толкова повече :)

8 сантиметра е добре, 10 ще е е още по-добре :)
vlad0 - специалист
Аз си купих пистолет за 12 лв. от кварталната железария, за сега ми върши работа. На пяната на Tytan пише че е за 13-15 м2, но повече от 10 не съм лепил с 1 флакон, тая на Ceresit мисля че е същата работа. Ако освен топките обкантваш всяка плоскост/както е и правилно поне според мен/ и при цена 8лв. на чувалче не съм сигурен че пяната е по-скъпият вариант.
kavi67 - специалист
Добре де javor4o,на 'гола' тухла монтирал ли си с пяна?Колко трябва да е дебел слоят?Дали трябва да има мазилка,или от това зависи само разходната норма?А,за мазилката какво ще кажеш?

p.s-видях някъде пистолет за 30-тина лева,китайски мисля беше,но къде точно не мога да се сетя.Като търся разни материали,все мяркам по нещо което рано или късно ми потрябва,но отплесна ли се по настоящи задачи и....... :lol:
Spokoiniq - майстор
Не знам как стои въпроса с адхезията на пяната кум голата тухла предвид запрашеността й...да не се налага да удариш един маркуч на тухлите, знам ли...
kavi67 - специалист
Готин виц torbalane,ама моята стара монахиня каза да избирам само дебел или дълъг :wink: .8см с плътност 12кг на куб/м. или 5см с плътност 25кг.на куб/м.
torbalan - Дървен философ
по-важен от плътността е коефициента на топлопроводност...

ако имаш данни за него - тогава може лесно да сметнем кое е по-добре от двете :)
kavi67 - специалист
Прав си,ако знаех коефицента на 8-та,нямаше да се двоумя толкова-виж 5-та е друго нещо,нали е 'масова',можеш да почетеш от опаковката.Понеже на тези места където съм ходил(и то 'големи' фирми),не поддържат наличност на повече от 5см ЕПС,или пък ми предлагат да го нарежат на съответната дебелина,но не показват нито сертификат за качество,нито декларация за съответствие,нито някаква 'хвърчаща' опаковка!!!Е,как 'аджеба' да 'хвана' вяра,че ще получа това за което плащам?Много фирми(и то реномирани!)от различни сфери,все още не са се научили да отделят необходимото време за потенциални клиенти,толкова ги мързи,че оферта за цялостна топлоизолация(за 140кв/м) на 'мейла' не пращат!А,знаем че един доволен клиент,води след себе си поне още един!!!
  • 1
  • 2

Тема "Казус с ЕПС-дебелина или плътност?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: