Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lz1wvm - специалист
Колега Ники274 кабел 6х0.22 се ползва за СОТ инсталации.За опроводяване на телефони,дайлъри,комуникатори и други,които са на 48-60 волта се ползва кабел с две жила.Кабела трябва първо да отиде в центалата и след това в телефона,за да има някакъв смисъл от начинанието. :)
Nimi - специалист
lz1wvm написа:
За опроводяване на телефони,дайлъри,комуникатори и други,които са на 48-60 волта се ползва кабел с две жила.Кабела трябва първо да отиде в центалата и след това в телефона,за да има някакъв смисъл от начинанието. :)
Кабела за целта е 6х0.22! И остават две жила за охрана на кабела.
Никакви проблеми няма с телефонните линии. Няма проблеми и ако се ползва и за захранване на алармата с 220В.
Нали никой не си мисли, че ще вземем да окабеляваме с грозни черни кабели и то по двойки :x

Как виждате варианта да ходим с няколко различни макари кабели?
6х0.22 е универсален и върши работа при всички случай. Ако е екраниран за малки разстояния и с камерите няма проблеми.

IJAN това за ТЕЛЕТЕК някой си го е измислил :lol:
Няма такъв дето да е направил грешка пускайки екранирал кабел за аларма. Инфекции могат да възникнат понякога ако не се ползва такъв :wink:
Ники274 - специалист
Nimi пак съм съгласен с теб,мога да кажа ,че 6х0.22 екраниран е универсален,ползвал съм го за какво ли не:сот,220,тел,за камери(видео-аудио и захр),вместо коаксиал,общо взето при всички връзки между две устройства и до сега не ме е разочаровал.
Пп ползвал съм го като въже и носи на товар,напън и опън-не се дава лесно ;)
IJAN написа:
До колкото са ми казвали екраниран само ако са на Телетек.Иначе неекраниран.
Това навярно ти го е казал някой "специалист",има доста колеги които я карат на нещо като легенди,ама и те не знаят за какво става въпрос .За хората които го работят това като професия ще кажа само:четете повече ,иначе не става ;)
lz1wvm - специалист
Nimi написа:
Как виждате варианта да ходим с няколко различни макари кабели?
6х0.22 е универсален и върши работа при всички случай. Ако е екраниран за малки разстояния и с камерите няма проблеми:
А Вие как виждате ватианта да вържете телефонен кабел за 6 жилен.В темата се говори за окабеляване,и ако се прави то трябва да е под мазилка.
Така,че тел. линия отива първо до централата,след това може и осемжилен,може с три охрани на кабела и т.н.
Ники274 - специалист
lz1wvm написа:
А Вие как виждате ватианта да вържете телефонен кабел за 6 жилен.В темата се говори за окабеляване,и ако се прави то трябва да е под мазилка.
Така,че тел. линия отива първо до централата,след това може и осемжилен,може с три охрани на кабела и т.н.
За каква централа говориш не мога да разбера.Телефоната линия от улицата първо влиза в алармената система и след това отива до телефения апарат или вътрешната централа.Така се прави иначе няма смисъл.За това трябва да е минимум 4 жилен за да може да се върне сигнала от алармената система.
lz1wvm - специалист
Точно така,това и написах по горе.
Не разбирам тел. сигнал къде ще го връщате.
Nimi - специалист
lz1wvm написа:
Точно така,това и написах по горе.
Не разбирам тел. сигнал къде ще го връщате.
Телефонния кабел от Вивател при всички положения стига до разклонителна кутия в жилището или в краен случай до една розетка за телефон. От кутията или розетката се взема сигнала, прекарва се през централата и се връща отново в кутията или розетката за рапределение по апаратите.
Чистия телефонен кабел постъпващ от вънка няма работа в алармената централа... да кажем, че телефонните техници нямат работа да отварят кутията на алармата ако има проблем с телефона.

Отделно възниква въпроса когато се слага ADSL. Там ситуацията е такава, че сигнала които трябва да се прекара през алармата трябва да мине първо през сплитера на линията.

Има и друго - при алармите не се ползват едножилни кабели или усукани двоики.
lz1wvm - специалист
Явно говорим за различни неща.Ако се охранява по тел.чифт(това е дублиране на трансмитера),той отива първо в централата и след това по другите устройства.Ако телефона е ADSL,пак е същата работа,първо в централата,след това сплитери и други устройства.
Ники274 - специалист
комуникатора на алармата не е съвместим с ADSL,така че няма как да стане първо през СОТ-а
rolls - специалист
Ники274 написа:
комуникатора на алармата не е съвместим с ADSL,така че няма как да стане първо през СОТ-а
ADSL или ISDN?

Тема "Окабеляване за сот" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: