• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
bisermonov - специалист
Здравейте

Преди 3г. когато си правих банята взех че си купих един сифон тип (боклук) защо го купих и аз не знам. Представлява капачка от горе като я настъпиш излиза после като я настъпиш пак пада на долу и затиска отвора нещо като химикалка подобен механизъм но това чудо кара 2-3м. и се счупи и сега влиза всичката миризма от канализацията в банята. Та някакъв вариант без много да троша плочките или нямам шанс да влизам с чука
Йорданов2 - специалист
Няма друг начин, таман ще свържеш новия сифон така, че да не влизат никакви миризми. Защото този дори капачката да не му работи, пак не би трябвало да пуска от канала?
bisplus - специалист
по какъв начин е счупено.....не може ли да се отремонтира?
solo5 - майстор
имам същият сифон
мисля, че като махнеш капачката джаджата в/у която се завинтва капачката може да се отвие :?
ако е така купуваш си още един такъв сифон, навиваш новата джаджа, пожелание слагаш и новата капачка и си готов
а колкото до миризмата надявам се не си разчитал изцяло на капачката да я спира :?
би трябвало да имаш нещо като рогов сифон :roll:
ebahti - майстор
Същия боклук сложих и аз- счупих и извадих сифона без да наранявам плочите , на мястото на стария сложих нов боклук :-D тоест от там дето си зел твоя е имало и други само че капачката се маха на ръка-имат същия размер само требва да се изпили малко отдолу :wink: абе за 20мин.работа......
bisermonov - специалист
Не може да се от ремонтира защото самия механизъм който цъка тоест прибира и вдига капачката се счупи от основното тяло което е залепено и равни с плочките та май ще е чука но ми се не иска защото трябва да строша 4 плочки.

Прикачен файл

IMG_1543.jpg
IMG_1543.jpg (115.88 KиБ) Видяна 4812 пъти
bisermonov - специалист
А едва ли ще се залепят и уплътнят плочките добре та комшията отдолу да не изварека че му капе на главата а доколкото си спомням греехме пластмасовата тръба и го лепихме този сифон та как ще го къртя не знам.

Прикачен файл

IMG_1544.jpg
IMG_1544.jpg (115.52 KиБ) Видяна 4806 пъти
jekasus - майстор
Отдолу не е ли рогов сифон , а "боклука" е декоративна капачка?
genata6 - специалист
А не ставали малко грубо и смешно да звучи
да му пробиеш 3-4 или повече дупчици отвора в тая
декоративна капачка и всичко ще е ок или понеше не съм
запознат с механизма знам го и аз исках да купя същия
наскоро наскоро около 6 месеца но ми казаха ,че дефектират
и се чупят затова взех обикновен!
Последна промяна от genata6 на пон сеп 20, 2010 1:07 am, променено общо 1 път.
bisermonov - специалист
На снимката където сифона е отворен и е директно в канализацията няма водна преграда та дори и дупки да пробия на капачката миризмата си влиза директно в банята и си е същия ефект ще мирише.
  • 1
  • 2

Тема "Съвет за подмяна на сифон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: