Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nbr - специалист
Телефонната линия влиза в ап. с 2 жила. Ако се ползва ADSL първо отива в сплитера му! После от изхода за телефон минава през алармата и после към телефоните. Минава се първо през даялъра на алармата за да може ако телефонната линия е заета от разговор първо да го прекъсне и набере. ADSL няма проблеми с набирането на алармата. А освен това е малко вероятно алармата ти да се включи по необходимост докато ти говориш по домашния си телефон.
Аз така ги виждам нещата. Мнението ми е непрофесионално, но вкъщи така съм го изпълнил
Ники274 - специалист
rolls написа:
Ники274 написа:
комуникатора на алармата не е съвместим с ADSL,така че няма как да стане първо през СОТ-а
ADSL или ISDN?
:thumbs: разсеян съм нещо....... :stumm:
Nimi - специалист
Навсякъде където има ADSL след монтирането на алармата се обаждат с оплаквания, че не набира вече а и имат проблеми с нета :lol:
Следва пресвързване след сплитера и всичко отново си идва на мястото.
lz1wvm - специалист
Nimi предполагам знаеш,че ако охраната се извършва по тел.чифт.В БТК-то(сега вивател) се слагат допълнителни неща. :?
Minkov - специалист
Ники274 написа:
.....Това за GSM модула ми звучи малко несериозно клиента да се охранява сам....
Защо сам?
В този модул могат да се запишат до 3 номера, към които да се праща известие.
Даже и към СОТ :) .
lz1wvm - специалист
Да продължа малко темата.При аналогова или цифрова централа или ADSL.....тел.чифт трябва да премине първо през централата(комуникатор и т.н.)
Nimi написа:
Навсякъде където има ADSL след монтирането на алармата се обаждат с оплаквания, че не набира вече а и имат проблеми с нета :lol:
Следва пресвързване след сплитера и всичко отново си идва на мястото.
Ако всичко което се слага е качествено,не трябва да има проблеми с телефона и интернета.

При ISDN....нещата са малко по различни.Тел.чифт,пак минава първо през централата,но се слага допълнително устройство,за да се осъществи охраната.
Така че при всички положения на окабеляването,това трябва да се предвиди.Телефонния чифт трябва да мине първо през централата.....и след това през телефони и други неща.
Nimi - специалист
lz1wvm определено си далече от истината с ADSL-а. За какъв чеп слагат сплитера след като всичко може да си работи съвместно а?? Не могат ли да си сложат един разклонител?

За ISDN не бих коментирал... нямам обект където охраната да минава през ISDN.
lz1wvm - специалист
Сплитера на ADSL-а е за разделяне(филтриране) на ниска и висока честота.Демек разделяне на преноса на данни(интернет) от телефонията,която е на ниска честота.Ако ползваш импулсен номеронабирател,може евентуално да има проблеми с набирането на тел.номера.Но при DTMF няма никакъв проблем.Ако отвориш сплитера,ще видиш че тел.сигнал минава през два дросела,а интернета през кондензатори,за високата честота.Така,че телефона може да работи и без сплитер.
Не знам от какво съм далече,но тези неща ги поддъжам вече доста години,включително и в БТК.

Тема "Окабеляване за сот" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: