Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lubomirlz - специалист
Хахаха мен като малък ме е спасило единствено душамето, сега като се сетя колко съм бъркал по контактите и колко "къси " съм направил ми настръхва косата :lol:
та в тоя ред на мисли ДТЗ си много хубаво нещо :)
alexiva - специалист
nikibi написа:
Ако ще живееш в тая панелка, подменяш цялата инсталация за да ти е мирна главата. За София , при 80м/кв. за жилишна площ, обикновенно излиза около 2500 лв. за труд и материали. При трипроводна инсталация изпьлнена на 18-20 крьга. Част от кабелажа се вкопава, друга част се изтегля в зависимост от това какьв тип е панела.Арматурата на панела не се реже, кабелажьт минава под или над нея.Това с боркорони и прорязване на канали в панела, са глупости. Изпьлнява се с кьртач и лопатка на него.Единственото условие е комшиите да са сьс здрави нерви.Ако представлява интерес мога да кача малко снимки, как го правим и какьв е резултатьт.
Ще се радвам ако споделиш въпросните снимки за да видим резултата. Това 2500 просто ме разби:(
alexiva - специалист
Боян написа:
За панелка е малко по-сложно изграждането на нова инсталация но не и невазможно.Аз лично съм правил инсталация в панелка и с каналната фреза кадето имам ми свърши работа.Направих трасетата с нея после ги изкопах с перфоратора с лопатка и готово.Накрая хората шпакловаха и сега е супер.Таваните е хубаво с гипскартон да се изградят.Иначе бетона е много здрав без хубави машини несе разбива.
И колко парички ти излезе пълната подмяна?
alexiva - специалист
Боян написа:
А иначе му взех около 400лв без материалите.
Време е идеята да се реализира. Както знаете, апаратамента е в София. Търси се майстор, пишете на лична!
moimoimoi - майстор
за 400 лева/труд/ едва ли някой ще се кандидатира за предлаганата от теб работа
в една двустайна панелка/2 стай и кухня/ средно има 65-70 точки,това са контакти,ключове,разклонителни кутии,лампи,изводи в таблото,бойлер и т.н.
т.е. труда при ново строителство е около 350 лева минимум
разлика от 50 лева за прокопаване на канали и отвори за разклонителни кутии и конзолни кутии
като кабел отива около 250 метра кабел-около 200-250 метра прокопаване на канали :? :-D за 50 лева
както по горе се спомена цената се върти около 2500 лева за софия
а колегата боян да спомене каква точно инсталация е правл в панелка-в цял апартамент,колко контакта и т.е.
vk - специалист
nikibi, качи наистина малко снимки да видим какво правите и откъде минава, също и каква дълбочина позволява панела.

Тема "Подмяна Ел. в панелка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: