Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
bobtosh - специалист
Здравейте!

Предстои ми сериозен ремонт на целия апартамент.

Едно от нещата е да съединя терасата на хола с него. Едно от нещата които ме притеснява е изравняването на пода (хол-тераса). Сега съм на мокет в хола, но крайния резултат трябва да е ламинат навсякъде, без никакви прагове. В момента има някакви мозаечни плочки на терасата. Въпроса ми е дали лесно се махат и колко под тях ще мога да ида без да пробия към съседите?! Аз никак не съм наясно с тия неща и чакам съвети от вас как би станало това с пода.

Иначе предстои да махна и винкелната дограма, защото ще се слага PVC.

Другия въпрос е за това дали е достатъчно 10см за дограмата да стъпи и дали да правя 5см газобетон отвътре със или без фибран.. иначе предвиждам външно саниране след PVC...

Благодаря!

Изображение

Изображение

Изображение
masteradmin - майстор
Мозаечните плочки се махат елементарно(с тесла кози крак и т.н.) даже може да ги продадеш след това, проблема ще ти дойде от мозайкате пред тях. Те са дебели около 1.5 см и замазката май беше поне толкова. Така че може да разчиташ че нивото ще ти слезе с 5-6 см. След като махнеш плочките не бързай да къртиш мозайката пред тях. По добре вземи един мастар и нивелир и виж дали има нужда, защото тераса има наклон и може да се окаже, че мозайката отпред е под нивото на хола.
bobtosh - специалист
значи имам флекс, бормашина ударна, къртач също с остър накрайник, накрайник длето - мисля да неизползвам тесли. :wink:

а иначе добре ли разбрах? като махна плочките отдолу ще има мозайка?! иначе опънах конец и мерих с нивелир от външната страна на балкона към прага на хола и се оказва (виж снимките) че онова стъпало дето се вижда на снимката е на нивото на външната част на плочките на терасата, следователно в областта на външната част на балкона ще трябва надолу да ида на приблизително 5-6 см. И под плочките като почна да къртя колко ще има до съседа? хмм?
masteradmin - майстор
Не си ме разбрал - под плочките има замазка, която се пука и пада лесно. Мозайката е от мозаечните плочки до края на терасата (виж третата снимка ролетка от 15-18см) широка е около 10-15 см но се кърти много трудно.
bobtosh - специалист
aaaaaaa :shock: сега разбирам.. мдаа има такава замазка и около тръби и до праговете (имам и други 2 тераси - по принцип и там това ги чака).. по-точно мене ме чака.

Мен основно ме е страх като почна къртене да не се напукат стъклата на терасата под моята и да не пробия плочата на терасата? Тя колко е дебела.. блока се води ЕПК?!

И още нещо.. как да започна изкъртването? с разрез с флекса или направо с длетото на къртача? Не съм много наясно с тия работи но имам желание - това е най-важното! :lol:
velsi - Почетен майстор
Е, спокойно де, ти какво къртене си представяш, че чак се притесняваш да не събориш блока! Тази мозайка се маха елементарно, а с перфоратора е още по-лесно. 10-те сантиметра на парапета са напълно достатъчни за новата ти дограма.

Тема "Тераса на хола - изравняване на пода, подготовка за PVC.." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: