• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 66
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Тани написа:
За професионалист мислиш адски ограничено! А освен това дори не си си направи труда да прочетеш цялата тема , а отговаряш на парче! И отговаряш когато и каквото ти е удобно! Именно затова ми е такова отношението към тебе . Трети път ти задавам въпроса и не ми отговаряш!
tsvetelincho,
ти това нали го прочете в другата тема? Е, същото важи и за тука, пък и за всички теми в които пишеш досега. Влизаш с гръм и трясък във форума, хващаш 10 теми и отговаряш на последните постове, без да знаеш за какво става дума в темата.
А сега по темата - ако беше прочел назад малко повече щеше да разбереш, че Ванко е измислил начин и я ползва "излишната топлина" през лятото за подгряване на бойлера. Ама не смятам, че си търси работа в Дайкин :-D . Съветът ми е първо брой до 50 и после пиши, ама най-напред прочети темата - те не са толкова дълги :wink:
vanko68 - специалист
tsvetelincho написа:
Ами изхвърхля я наистина"ненужната топлина".Две добри няма пък не се сещам някоя друга фирма да успява да я упълзотвори все пак вътре циркулира само фреон в две фази :-D.Но ако някой знае как да уползотвори "ненужната топлина"може да кандидатсва в Дайкин за работа:-D.Те търсят хора...
Цветелинчоооо,точно както казваш,фреона има само две фази...( Не е съвсем вярно,но си близо до истината) ...Ако сега успееш да си представиш ,че едната фаза те охлажда,а втората в това същото време топли бойлера, ще те почерпя за напъна да осъзнаеш нещо ново и различно.
tsvetelincho - напреднал
Ако сега успееш да си представиш ,че едната фаза те охлажда,а втората в това същото време топли бойлера, ще те почерпя за напъна да осъзнаеш нещо ново и различно.
Това няма нужда да си го представям и ако това е някакво откритие...малко е закъсняло - с около 10-15г.
Ванко е измислил начин и я ползва "излишната топлина" през лятото за подгряване на бойлера
Супер, значи ще забогатее неимоверно- поздравления.
хващаш 10 теми и отговаряш на последните постове
Ами,дотам е стигнал народът.Защо да се връщаме назад?
Апропо, вече написах,че човекът подхванал дискусията е написал правилните данни- поздравления за това.
И ще се наложи да повторя- нямам време за дискусии.Това е уж" направи си сам" форум и общуването е безлично , но повярвайте,винаги си личи кой колко разбира и кой ползва Гугъл.
Малко се увлякох в писането-като финал:Темата е "...консултации", а не " хайде да си ги премерим".И тази тема беше добре започната с факти , няма да е лощо да се придържаме към фактите и това как да ги използваме.Разискването на науката зад термопомпите.климатиците,скруберите и др. не става във форума и книжки трябва да се четат.
bonebiker - напреднал
Здравейте , нов съм а явно може би Вие ще ми отговорите или помогнете.

Имам ДС инверторен климатик Хитачи милтисплит с променлив обем от 50 до 130% на фреона-14-16кВт изходна мощност , та как да излъжа контролера му за да го накарам да отдава енергията си в един топлообменник фреон/вода,,,,, ,, или какво мога да ползвам от него за да стане термопомпа вода вода или въздух вода. Нямам вътрешни тела, от който да измъкна само електрониката.
Работи но е малко деформиран от паднало дърво.Има 3 термодатчика(компресор,атмосфера и но фрос) и датчик по налягяне, високо и ниско.
И краина защита по налагане. Има чек винтил на изхода на компресора (скрул)
Предварително влагодариа за безценните съвети спецовете.
2v6 - майстор
bonebiker написа:
Здравейте , нов съм а явно може би Вие ще ми отговорите или помогнете.

Имам ДС инверторен климатик Хитачи милтисплит с променлив обем от 50 до 130% на фреона-14-16кВт изходна мощност , та как да излъжа контролера му за да го накарам да отдава енергията си в един топлообменник фреон/вода,,,,, ,, или какво мога да ползвам от него за да стане термопомпа вода вода или въздух вода. Нямам вътрешни тела, от който да измъкна само електрониката.
Работи но е малко деформиран от паднало дърво.Има 3 термодатчика(компресор,атмосфера и но фрос) и датчик по налягяне, високо и ниско.
И краина защита по налагане. Има чек винтил на изхода на компресора (скрул)
Предварително влагодариа за безценните съвети спецовете.
Сложи му топлообменник и виж как работи :idea:
Защо мислиш сега, че трябва да "лъжеш" контролера :?:
bonebiker - напреднал
не тръгва без да ина комуникация с вътрешно тяло.... инвертора не пуска компресора ,а тои се управлява от контролера ...а инъче хардуера е много здрав.
доста е преизчислено ( да работи нон стоп)затова си струва да се ползва за термопомпа .....
това е компресора.

Прикачен файл

motor2.JPG
а климатика е ограничен на 50 000 БТУта
motor2.JPG (60.44 KиБ) Видяна 4520 пъти
2v6 - майстор
bonebiker написа:
не тръгва без да ина комуникация с вътрешно тяло.... инвертора не пуска компресора ,а тои се управлява от контролера ...а инъче хардуера е много здрав.
доста е преизчислено ( да работи нон стоп)затова си струва да се ползва за термопомпа .....
това е компресора.
Снимай някоя електрическа схема за свързване на вътрешните тела.
bonebiker - напреднал
imam edin PDF no e na nemski i drug na ispanski i s dvata ezika sym zle no moga da ti gi izpratia na mail??? tam ima i nekakvi djymperi za zastroiki no kato go vklu4a v mrejata\ ima indikacia vytre na kontrolera \ mi izpisva gre6ka 03 -libsa na komunikacia s vytreshnite tela

Прикачен файл

hidravlika.JPG
hidravlika.JPG (70.67 KиБ) Видяна 4452 пъти
2v6 - майстор
bonebiker написа:
imam edin PDF no e na nemski i drug na ispanski i s dvata ezika sym zle no moga da ti gi izpratia na mail??? tam ima i nekakvi djymperi za zastroiki no kato go vklu4a v mrejata\ ima indikacia vytre na kontrolera \ mi izpisva gre6ka 03 -libsa na komunikacia s vytreshnite tela
Прати ги.
Схемата, която си дал правилно е кръстена "хидравлика" - не е електрическа.
Имаш ли електрическа схема някъде?
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 66

Тема "Термопомпи-консултации" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: