Доколкото чета из нета фирмата е ромънска -и Виадруса е взет на франчайс .
danovsky написа:Не трябваше да чета темата-тъкмо се бях засилил да взимам един Дакон(Юнкерс,Бош) или Дедидрих и ти ме вкара в нов филм....Този може ли да работи непрекъснато като горните и подлежи ли на тунинг(пелетна или газова горелка)?Аз пък съм привърженик на Дакона - за мене това е перфектният котел в ниския ценови клас. Вярно, че има по-високи изисквания към комина, но те са дадени в табличен вид и не са чак толкова фрапиращи. Ако коминът ти отговаря, няма да имаш проблеми. Иначе пък има по-високо КПД от Виадруса, може изобщо да не го гасиш през целия сезон. Ако е подвързан както трябва за да не прави нагар, няма да има проблеми с корозията, а това че е стоманен се превръща в предимство, защото не се страхува от студената вода на автоматичната пълначка. Освен това е перфектен за монтаж на пелетна горелка - първо че става лесно и евтино, а второ - понеже е триходов - има по-високо КПД. Виадруса е една печка, но това също може да е предимство, защото го прави всеяден - може да гори слама, обувки, гуми и каквото ти дойде на ум.