• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
Всичко за дърводелството
ZEDYCUS - майстор
Здравей, ето ти една идея за кръгла маса без крака. Разлика между шестоъгълна и кръгла мисля няма, според мен. Даже кръглата ще е по лесна за правене. За материал или шлайфано ОСБ или щперплат и после лакиране и за двата материала. На централната греда хващаш две успоредни гредички с ъгли и яки винтове на удобна височина , правиш два полу кръга или цял кръг ако има как да го нахлузиш на гредата от горе . И си готов за почерпка. :)

Прикачен файл

.jpg
.jpg (63.9 KиБ) Видяна 6037 пъти
kapanec - специалист
Имам 2 полу кръга от технически шперплат но идеята на ZEDYCUS:за захвата ми се струва че няма да е стабилна имам идея за квадратен профил около 30 см,с дебела ламарина 40/40см и разпорки от винкел.А върху техническия шперплат ламинат или нещо подобно което да издържа на повече влага но не знам какво би било това "НеЩо" :?:
ZEDYCUS - майстор
Естествено дърво с лак, може да го направиш с дюшеме. Лепиш един квадрат метър на метър с лепило за дърво (стягаш с колани за багаж върху 4 парчета дъска) и после с оберфреза правиш кръгът или шестоъгълника и го прикрепяш към техническия шперплат с винтове.
kapanec - специалист
ZEDYCUS:Идеята е добра но технологията не я схванах:"стягаш с колани за багаж върху 4 парчета дъска)" : :?:
ZEDYCUS - майстор
Аз лично този метод го приложих за моята маса ,1,30 х 1,0м на беседката. Режеш четири дъски по около 95 сантиметра, слагаш коланите за багаж успоредно един на друг на около 70 сантиметра. После слагаш отгоре двете парчета по 95 сантиметра, лепиш дюшемето и го слагаш върху първите дъски, слагаш и другите две дъски успоредно на коланите върху дюшемето и пристягаш с коланите. Това е с цел като засъхне лепилото да не се изкриви дюшемето, а да остане равно. Има такива дърводелски стеги за лепене на врати или плоскости, но са доста скъпи. :) Дано съм го обяснил разбрано. Поздрави.
kapanec - специалист
Сега вече разбрах начина на направата благодаря,колега
ZEDYCUS - майстор
Здравей, забравих да ти кажа да сложиш хартия или найлон между четирите летви и лепеното дюшеме преди да ги стегнеш. Че засъхне ли Ц 200 няма разделяне. :)
kapanec - специалист
Мерси колега нямаше да се сетя за тая тънкос .А с каква дебелина трябва да търся дюшемето.За пеиките имам дъски 2см и ми се струва че ще бъдат тънки някой имали мнение по? :?:
kapanec - специалист
Колеги имам един? на върха на покрива на беседките има едни остри работи срещали сте ги да ги продават в големите вериги магазини. Как се монтират (като идея ) :?:

Прикачен файл

S7006197 [800x600].JPG
S7006197 [800x600].JPG (171.31 KиБ) Видяна 5546 пъти
kapanec - специалист
filmatoplo: след дълг размисъл "традицията" мисля да те послушам за масата няма да е шестоъгълна а кръгла но за сега ми се иска да е от дърво намерих един кръг от макара за кабели с точния размер който ми трябва но не знам дали 6те успея да му придам добър външен вид на дървото все пак е почерняло от дъжда и слънцето .Идеи за възтановяване на дърво приемам :?:
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14

Тема "Беседка-построяване на покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: