• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Pooh - майстор
сола 180 написа:
Пухи не с рогата бе мойто момче, не мисли, че като си 100 + кила може да правиш на отворен .Чета я от първия пост ама не виждам смисъл от такова презастраховане.
И защо пък се чувстваш засегнат???Та ти не се занимаваш нито с ХИ нито със фаянс.
Аде лека ти и да знаеш, че хапчета наистина пия ама не такива за каквито си мислиш ти.
Не се чуствам засегнат изобщо, просто се издразних малко, че всички говорят за ХИ, а ти се юрна ... "с рогата", както сам се изрази ПАК ХИ да оферираш ... та така. Относно презастраховането ... да не ти се случва да ти прокапе тавана в някоя стая - много е гадно - личен опит :wink:

П.П. Аз съм си отворен по рождение - не се правя ... отвътре си ми идва :wink:
сола 180 - специалист
Нищо не офертирам бе момче, просто се сетих за тая ХИ пък и тея на церезит не ги харча много ама това си е мое мнение.Ако беше за офертиране и скъпотия щях да предложа една ХИ, която вземам от Джия в чувалче 25 кг струващо 120 лв.

И ако беше чел внимателно щеше да видиш , че аз казвам какво бих направил аз , а не да давам категорични съвети на човека.(кой сега не чете??)
Спирам.
Pooh - майстор
Извинявам се, ако си се почуствал лично засегнат.
desem - специалист
сола 180, миличък, наистина не си чел внимателно.
1. Ще върша нещо незаконно, така че ще ми трябва презастраховка.
2. Не съм "пич", някъде по-нагоре писах "не съм мъж"
3. Пари в излишък нямам и ако мога да реализирам всичко и за по-малко пари добре дошло. Цемата я сложих за сравнение, ако някой има опит с материали да каже може ли по-тънко.(а и план сметката я правих на база първия намерен и-нет магазин, с марка известна ми от реклами и на голям хим. производител, все пак не правя бани нито хидроизолация всеки ден)
Да си призная предпочитам да дам 500 лв. от горе (ако трябва ще орежа от другаде) отколкото да имам разправии, да ремонтирам чужди къщи и накрая да се наложи да се прибера в "реално граници".

Pooh, няма как да завъртя ваната. Честно да си призная и т. чинията до ваната ме дразни, но няма как да е на мястото на мивката (страх, че водата/казанчето ще е над спалнята долу).
Държа много на ваната, тъй като имам нейни любители, а и 150 ми се струва малко.
сола 180 - специалист
Кака извинявам се ама мисля за много неща, не само за тоя форум ама как и да е.

Зная кво ще правиш, може и да звуча като прост ама не съм .Мисълта ми беше друга.Виж сега в нас ако банята е направена и тече на съседа отдолу кво правим бе миличка????????
Така , че исках да ти кажа , че и 1900 лв да дадеш за ХИ ако е направена некадърно и после плочките налепени също така няма да ти помогне нищо.
Апък щом се страхуваш толкова защо започваш???Знаеш ли ако направиш всичко и дори и да няма теч ако те усети съседа и пусне една жалбичка кво ще ти се случи?????

Желая ти успех.И помисли.
jekasus - майстор
desem написа:
Здравейте, бих искала да попитам още нещо.

1во: ето списъка ми с материалите за хидроизолация:
Церазит CТ 17 (грунд) 2/10 l (2l=13.23 лв.; 10 l =59,04лв.)
Церазит CL 152-75 (хидроизолационна лента) (4mm, 10 m) 37,80лв./10m; 164лв./50 m
Церазит CL 54 (хидроизолационен маншет) 425х425mm
Церазит CL 51 (Хидроизлолационен разтвор) 15 кг трябва да са 2 слоя и разхода е 1,4 kg/m2) - 15 kg/90 лв.
Церазит CM 11 (лепило за плочки) - 25 kg (4 kg/m2 при плочка 30*30 cm)
Церазит СЕ 40 (Гъвкава фугираща смес с “перлен ефект” Аквастатик) 0,5 kg/m2 - 19,20 лв./5kg
- за 2те бани се възва около 900 лв. за материали за хидроизолация.
Достатъчен ли е?

2ро: Въпрос за ваната.
На чертежа дължината е 160 cm, но реално е 159 cm, като се залепят плочки ще се скъси още мястото.
Вани има и на 160 cm, и на 150 cm, но аз искам да е по-голямата, a ще разполагам с около 157-158 cm (ако е малката ще трябва да се "допълва" сега у дома е така и не ми харесва).
Мога ли да изрежа акрилната вана с 2-3 cm?
Смятам това да е отстраната на душа (няма да се вижда рязането, тъй като ще е прикрито със стената на вграденото казанче отпред и
силикон отгоре), т.е. и канала ще се премести малко.

3то: Какви са вариантите за отопление за баня?
Има парно, но едва ли скоро ще проработи.
Щом стените не от гипскартон ,лента не ти трябва.А за другото Сола 180 е абсолютно прав.
desem - специалист
сола 180 написа:
...Виж сега в нас ако банята е направена и тече на съседа отдолу кво правим бе миличка????????
Така , че исках да ти кажа , че и 1900 лв да дадеш за ХИ ако е направена некадърно и после плочките налепени също така няма да ти помогне нищо....
Ако банята ми протече (или нещо друго протече) и вината е в нас отстраняваме проблема (ако трябва ще къртя в къщи, но засега малки бели сме правили или са ни правили) .
сола 180 написа:
....Апък щом се страхуваш толкова защо започваш???Знаеш ли ако направиш всичко и дори и да няма теч ако те усети съседа и пусне една жалбичка кво ще ти се случи?????
....
Започвам заради теснотия.... и "архитектско" малоумие. :evil:
Обичам правилата, а съм принудена да ги наруша. Опитвам се да живея "предсказуемо", да имам предварително решение за проблемите. (не че нямам грешки)
"Съседа" се надявам да не направи подобно нещо, тъй като ще стане война - жалба срещу жалба ... при него е по-сериозна промяната :-D
Показния "проект" е при максимално местене на стената.
Изпълнението на ХИ, ако трябва сама/и ще направя/им.
Ще почета и бавно и внимателно ще действам/е. :roll:
Като тръгна да си взимам маистори няма да се спра на похвалени, а на тези чиято работа съм видяла.
А и идеята ми е стената да имитира продължение на гардероба.
  • 1
  • 2

Тема "Малка баня. Проект и въпроси." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: