Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Илиян Илиев™ - майстор
Те точно това се опитвах да кажа и аз. Интересна е цената на квадратен метър бокчета(без бетона).

Както и цената ма материала за плочата(без бетона и без желязото).

Интересно е колко струва и едно стълбище примерно.

И най-интересно е да се публикува някакво ръководство за изпълнение, както примерно съм чул че има на сайта на кнауф.

За всичко останало ние си знаем цените и възможностите. :wink:
rumeniak - специалист
http://dox.bg/files/dw?a=64bd0674f6
Линк за сваляне на инструкцията за Направи си сам.
Iliev Labs - специалист
:respekt:
Това е друга работа.
Благодаря!
torbalan - Дървен философ
цената, цената...

тухла четворка май падна под 50 стотинки...
stivemaster - майстор
Е колега rumeniak ти се появи бе .Беше се загубил нещо.Добре дошъл и дано да си по активен вече.Знаеш че можеш да разчиташ на подкрепа по темата така че давай.Бих ти препоръчал само тъй като за разлика от мен разполагаш с повече фото материали напомняй си постоянно че една снимка е по добре от 100 страници текст.
По повод това колко струва системата за оставащ полистиролен кофраж - последно поколение система (аз знам за три вида внасяни или произвеждани у нас ) цената на квадрат се движи между 62 - 83 лв./м2 само за системата без бетон арматура и т.н.
Преди някои хора да злорадстват и да се надсмиват обаче е добре да се обяви и калкулация и за конвенционален тип стена и да се направи сравнение в степента на завършеност в двата случая.
Накрая но не на последно място нека хората които дават мнение по темата да го правят с ясното съзнание дали изказват обективно или тенденционно мнение.Пример - неотчитането на причината за цената на тухлите в България е неприемливо и показателно за подготовката на коментиращия.Цена от 56 ст./бр. с ДДС за гръцка четворка е по малка от себестойност +транспорт на същите така че това е чиста проба дъмпинг.
Отвлякох се сори.
mitaka_vk - специалист
stivemaster написа:
Е колега rumeniak ти се появи бе .Беше се загубил нещо.Добре дошъл и дано да си по активен вече.Знаеш че можеш да разчиташ на подкрепа по темата така че давай.Бих ти препоръчал само тъй като за разлика от мен разполагаш с повече фото материали напомняй си постоянно че една снимка е по добре от 100 страници текст.
По повод това колко струва системата за оставащ полистиролен кофраж - последно поколение система (аз знам за три вида внасяни или произвеждани у нас ) цената на квадрат се движи между 62 - 83 лв./м2 само за системата без бетон арматура и т.н.
Преди някои хора да злорадстват и да се надсмиват обаче е добре да се обяви и калкулация и за конвенционален тип стена и да се направи сравнение в степента на завършеност в двата случая.
Накрая но не на последно място нека хората които дават мнение по темата да го правят с ясното съзнание дали изказват обективно или тенденционно мнение.Пример - неотчитането на причината за цената на тухлите в България е неприемливо и показателно за подготовката на коментиращия.Цена от 56 ст./бр. с ДДС за гръцка четворка е по малка от себестойност +транспорт на същите така че това е чиста проба дъмпинг.
Отвлякох се сори.
62 до 83 лв/м2 :megaeek: за конвенционален кофраж и последвалата топлоизолация и да се напънеш трудно ще достигнеш тази цена... Бутона и арматурата май остава същото количество.
torbalan - Дървен философ
:-D

stivemaster, аз тухлите ги купувам от магазина...
миналото лято съм купувал мездренски, с транспорта до двора ми - 68 стотинки...
това лято са още по-евтини, така че не знам какъв дъмпинг те гони :)

в един квадратен метър зидария влизат около 30 тухли (около 18 лева), лепило (все с нещо трябва да се залепят - около лев - два) и до тук стигаме до 20 лева...

тук говорим за вариант направи си сам разбира се...

при оставащия кофраж има изолация от двете страни на стената, която също ще струва някакви пари...
при цена на стиропора около сто лева за кубик - 10 см. изолация ще струва десет лева, пък вие си я сложете от която страна искате :)
Последна промяна от torbalan на ср сеп 22, 2010 11:56 pm, променено общо 1 път.
Leon - специалист
stivemaster написа:
Е колега rumeniak............
..............................................................................
.Пример - неотчитането на причината за цената на тухлите в България е неприемливо и показателно за подготовката на коментиращия.Цена от 56 ст./бр. с ДДС за гръцка четворка е по малка от себестойност +транспорт на същите така че това е чиста проба дъмпинг.
......................................
Страшна работа!

И кво .... да се срамувам, че се възползвам от дъмпинга ли? (ако е истина).
:lol:

Ами ... нека великата система да направи дъмпинг.

Пък и 62 - 83 лв./м2 само за системата без бетон арматура и т.н. , направо ми се видя без пари!!!

:shock:
rumeniak - специалист
Само не разбирам как може да си правите сметката без кръчмаря? Защо бълграрина като види жирафа и казва "те такова животно нема"? Нямам намерение да убеждавам никого в нищо, аз за себе си съм се убедил че това е най доброто и затова се захванах да ви го покажа и разкажа. Бях наясно че ще срещна противници и лаладжии дето само плямпат без дори да си видели поне малка част. Извинявм се ако засягам някого но фактите са такива. Аз всеки ден чета форума но не смея да се изказвам за неща които не разбирам. Поне за известно време няма да участвам в никоя тема. Желая УСПЕХ на всички майстори и строители.
Илиян Илиев™ - майстор
Не е нужно да се сърдиш. Просто се опитай да убедиш невярващите.

На мен лично ми изглежда доста примамлива система, но цената наистина ме стресна.

Примерно бих искал да знам какви предимства има тази система пред обикновена стена от бетон с изолация от двете страни, освен бързината?

Тема "Строеж на къща от ICF (изолиращ оставащ кофраж)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: