• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
gigantor - помощник
За sstefanov : ако си прочел правилно писах че с: малко адапторче и акумулатор нещата стават . Тъй като машинката иска за кратък период но ток от порядъка на 3 ампера за да се задейства с нужната сила ползвам малко акумулаторче , а то естествено ми осигурява спокойствие в периода без ток. В моя случай е стабилизирано 12 с акумулатора от една стара СОТ система . Не знам каква е цената на твоето предложение но една машинка за централно е към 4 лв и бутона и три релета още около 5 така че с малко излишен кабел стигаш максимум сума от 10 лв . И не се налага да сменяш казанче или друга арматура из тоалетната .
gattaka - специалист
Скритите казанчета за които говори Стефанов са много хубави,знам защото съм ги продавал,но струват от порядъка на 300-400лв!
Иначе при тях това е хубавото,че цялата арматура в казанчето се изважда прес отвора зад бутона и ако се прецака нещо не е нужно да къртиш!Има и български еквиваленти,но и те мисля са сума!
Да споделя и моя опит. Купих от Практикер един пневматичен механизъм / той си е комплект с бутонче и прочие / и го монтирах на пластмасово казанче от обикновените, мисля струваше 30-тиналева. Бутона го монтирах на плочките които затвориха нишата с казанчето. За съжаление не снимах нищо, но мога да обясня по-подробно ако иска някой.
новия12 - специалист
браво на колегата за идеята с машинката от централното заключване... ако се бях сетил и аз щях да го изпълня по същия начин без да минавам на на вградените ГРОЕ ...
genata6 - специалист
Искам да го видя евалла
ftubusa - специалист
gigantor написа:
Смятам тук да споделя с вас една идея ,която при мен работи вече от 3 години. В апартамента си направих цялостен ремонт и естествено не можах да пропусна и тоалетната .А там имаше една гадна ниша зад седалото с тръбите за чистата и нетолко чистата вода. Идеята ми беше да ги скрия и заедно с тях да скрия и казанчето ....... ама как да пускаш водата на скрито казанче и тогава :? след дълго чесане :idea:. Тъй като тогава се занимавах малко и с автоаларми , ми хрумна да пускам казанчето с машинка от централно заключване . Хода и е горе-доло колкото и на камбанката на казанчето . Естествено , нужно е и 12V постоянно напрежение ,но с адапторче и едно малко акумулаторче нещата се оправят . Има и малко електроника по пускането но ако има мераклии ще постна и схемата и снимки на моето произведение . И накрая се получи една гладка красива стена с бутон за стълбищно осветление който пуска водата .Хем модерно , хем достатъчно ниско да го пускат децата .

Ако знаех че ще представлява интерес...... В нас от 30 години е нещо подбно.
gigantor - помощник
Знам ,че е след много време , за което се извинявам но направих някои снимки. Малко са не на фокус но мисля че могат да ви дадът представа за това което ви интерисува .[/img]
gigantor - помощник
явно тука нещо с снимките не стана . А ето и другите опити
Ако има други въпроси питайте.

Прикачен файл

kazan4e1.JPG
това показва повече връзката с камбаната
kazan4e1.JPG (38.35 KиБ) Видяна 6023 пъти

Прикачен файл

kazan4e2.JPG
А тук се вижда фиксирането на машинката към шиничката която я държи на място
kazan4e2.JPG (47.69 KиБ) Видяна 6023 пъти
  • 1