• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всички въпроси за вилата.
Neno Er - специалист
tuninghuman написа:
Как се постига този ефект?С горено масло или греша жестоко?
Не обгаряйте дъските, губи се естествения вид на дървесината.
За тази цел си има байц.
За придаване вид на орех-орехов байц.
А за да минете тънко, сега е момента. :-D
Събирате зелените обвивки на орехи, варят се във вода, прецежда се отварата и байца е готов.
andon1980 - специалист
Обгарянето на дървото мисля че един вид го консервира така че става неприятно за дървояди и за други гадинки.А и лично на мен повече ми харесва обгорялото ,байца е широкоизползван докато това не толкова. Ето засега една снимка от новото диванче поставено на неговото си вясто после ще има и други

Прикачен файл

8888.JPG
8888.JPG (76.97 KиБ) Видяна 6506 пъти

Прикачен файл

9999.JPG
9999.JPG (74.91 KиБ) Видяна 6506 пъти

Прикачен файл

77777.JPG
77777.JPG (47 KиБ) Видяна 6526 пъти
andon1980 - специалист
Приключи се направата и на новата баня ,остават финалните нагласяния на вани ,мивки и чешми.Двете стени на банята бяха от камък двете от дъски а пода от скали и пръст.Всичко беше направено с конструкция ,вата ,гипсокартон и финално бяха налепени плочките.В стария си вид беше така.Плочките са от серията на Кай ако не се лъжа Сорел

Прикачен файл

0066.JPG
0066.JPG (100.61 KиБ) Видяна 6310 пъти

Прикачен файл

0055.JPG
0055.JPG (103.4 KиБ) Видяна 6310 пъти

Прикачен файл

0022.JPG
0022.JPG (69.72 KиБ) Видяна 6310 пъти

Прикачен файл

0011.jpg
0011.jpg (64.34 KиБ) Видяна 6310 пъти
andon1980 - специалист
И така ремонта продължава с пълна сила.Стана студено и дойде ред на комина и камината.Ще публикувам няколко снимки от тяхното изграждане но имам и един въпрос.Камината трябва да е със стъкло но за първото палене я запалих така открита.Комина ми е фи 250 и няма никакъв проблем със дърпането.Имам 30 кубика дъски и стари греди които трябва да изгоря тази зима за да започна и ремонта на къщата .Те са складирани там и нямам намерение пак да ги местя .И искам камината да се ползва като открито огнище така поне бързо ще ги махна.Но вечер е много студено и по принцип е желателно огъня да не спира.Обаче при откритото огнище има опасност от пожар или задушаване с дим при проблем с комина.Разгледах в нета че има доста датчици които известяват.Трябва ми такъв обикновен за дим с батерийки и сирена.Просто да ме събуди при наличието на такъв проблем.Но да е надежден щото все пак си е опасна ситуация.Пиша запитвания в нета никой не ми отгоравя от тия фирми дето намерих.Ще помоля някой запознат да сподели мнение.Ето и снимките

Прикачен файл

p8.JPG
p8.JPG (157.01 KиБ) Видяна 5995 пъти

Прикачен файл

p7.JPG
p7.JPG (59.16 KиБ) Видяна 5995 пъти

Прикачен файл

p6.JPG
p6.JPG (252.42 KиБ) Видяна 5995 пъти

Прикачен файл

k5.JPG
k5.JPG (209.4 KиБ) Видяна 5995 пъти

Прикачен файл

k4.JPG
k4.JPG (74.96 KиБ) Видяна 5995 пъти
andon1980 - специалист
А това са малко по ранни просто май в едно мнение не могат да се качат всички

Прикачен файл

k2.JPG
k2.JPG (44.72 KиБ) Видяна 5179 пъти

Прикачен файл

k1.JPG
k1.JPG (109.59 KиБ) Видяна 5179 пъти
andon1980 - специалист
Ремонта на къщата беше малко позабавен но пак продължава.Публикувам още няколко снимки ,ако темате се следи с интерес

Прикачен файл

np3.JPG

Прикачен файл

np2.JPG

Прикачен файл

nps1.JPG
pipbel - майстор
Красиво и уютно.
Адмирации за добрия вкус и изпълнението =D> :supz:
m_markovski - специалист
Здравей

Поздрави за доброто изпълнение и за темата. Следя я с интерес и дори съжалявах, че не беше много активна в последно време. Как си направил терасата без подпори? Няй вероятно гредите продължават в пода на къщата или?...

Поздрав
andon1980 - специалист
m_markovski написа:
Здравей

Поздрави за доброто изпълнение и за темата. Следя я с интерес и дори съжалявах, че не беше много активна в последно време. Как си направил терасата без подпори? Няй вероятно гредите продължават в пода на къщата или?...

Поздрав
Да гредите ,металните и дървените започват от срещуположната стена и минават чак до терасата.Ще сложа скоро подпори имитиращи еркер но трябва доста да се занимавам да огъна метала и да му придам някакъв по оригинален вид

Прикачен файл

iii.JPG
iii.JPG (57.78 KиБ) Видяна 4492 пъти
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Ремонт на една родопска каменнна къща/ плевня/" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: