Всички имаме коли, нали ?
сола 180 - специалист
Абе прав си.Наистина е смешно.

Ама като питащия не участва сериозно във дискусията, то Тя се откланя сериозно в друга посока.Доказано.
grants - специалист
участвам и следя с интерес
25th Hour - специалист
Говорим за 2 различни неща, така се завъртя темата... с хубави части и правилна настройка всеки мотор може да си върви без да му се съкращава пробега... примери бол...

Неправилна експлоатация е сипване на "някаква нафта или бензин" слагане на някакво масло, някакви кабели и филтри, влизане в критични обороти по всяко време и на студен двигател, някакъв антифриз и.т.н, и.т.н....
NEMESIS - специалист
Разбира се че е така!Правилната подръжка на колата,от нея зависи и животът и.Най вече НЕ трябва да се вярва на рекламни трикове за горива и смазочни материяли.
grants - специалист
добре де колеги вие се хващате за това че нафтата е на черно и е ,,някаква си нафта".каква е гаранцията че от бензиностанция няма да има проблеми и че е хубава нафтата.примери много че и от бензиностанция стават проблеми.да се абстрахираме ,че аз я намирам на по тънка цена,въпроса е има ли начин в домашни условия да я проверим и тестваме нафтата от бензиностанция Х примерно.
NEMESIS - специалист
В домашни условия няма начин да се тества.Тества се в лабораторни условия!
Навярно някой хора сега ще кажат че може да се тества и в къщи и имат онази джаджа дето мери октанови числа и т.н. :lol: Само че това не е тест.Думата тест и условията в къщи нямат нищо общо.
А и не е необходимо да се тества,за какво ти е да знаеш с точност какво съдържа?
Просто сипвай и си карай щом до сега не е имало проблеми. :)
grants - специалист
ами маи така ще карам
25th Hour - специалист
Преди 2-3 седмици в повечето сериозни автофоруми се появи тема да правим тестове на горива в лаборатория и не знам си какво си... ставаше дума за сума пари / не голяма/ за да стане.

Всичко потъна защото се оказа, че ние ей така не можем да дадем проби. Няма да коментирам нормативна база и абсурдната ни държава, но процеса така или иначе е сложен с горивата....

Виж вино и ракия в домашни условия можеш да проверяваш по всяко време. Ефтино е , резултата излиза бързо и също можеш да си намираш тънко...
NEMESIS - специалист
А защо да е абурдно това че не всеки може да дава проби в лабораторий?
Аз не виждам никакъв абсурд в това.Нормално е не всички хора да имат достъп до лабораторий и лабораторни анализи.
25th Hour - специалист
Говорим за юридическо лице а не за група рейсъри... пробата не може да се вземе от мен а трябва хора от лабораторията да го направят с всичката документация...

Резултатите са само за обекта, което по никакъв начин не обвързва другите, макар че са от една верига бензиностанции.

Не можеш да разгласяваш резултатите и не знам какво още....

Абе живеем в рая...

Тема "за нафтата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: